Moszkvába utazik a Cantemus – Május 7-én a Szent Péter és Pál Katedrálisban adnak elő
A 2002-ben alapított moszkvai Húsvéti Fesztivál óriási tömegeket vonz minden évben. 2003 óta már egész Oroszországban szerveznek köré zenei eseményeket

Az ötletgazda és máig a fesztivál művészeti vezetője a világhírű karnagy, Valerij Gergijev, aki a Marinski Színházzal, valamint Moszkva önkormányzatával közösen egy komplex zenei rendezvényt álmodott meg, ami a nagy szimfonikus zenekari művek, a kamarazene, és a kórusmuzsika mellett, egy speciális csengő, illetve harangzenei hetet is magába foglal.

 A moszkvai húsvéti fesztivál a világ minden tájáról világsztárokat, feltörekvő ifjú tehetségeket és a zenei élet legjobbjait szerepelteti műsorain, igényes kiadványaival és programjaival az egyik legszínvonalasabb művészeti fesztiválként jegyzik.

A Szabó Dénes karnagy vezette Cantemus Gyermekkar nemzetközi hírét és rangját talán az is jelzi, hogy immár második alkalommal hívják őket a moszkvai Húsvéti Fesztiválra. Május 4-9. között számos program vár a lányokra. Május 5-én egy moszkvai veterán otthonban adnak koncertet, másnap a Csajkovszkij Hall-ban állnak színpadra, ahol a fesztivál gálakoncertjének befejező fellépőjeként énekelnek. Május 7-én a Szent Péter és Pál Katedrálisban csendül fel a hangjuk, majd másnap a Moszkvától 100 km-re lévő Serpukov város színháztermében kápráztatják el a közönséget. A fentebb leírtakból talán az is kiderülhetett, hogy a lányoknak nem lesz sok idejük városnézésre és egyebekre, de azért sajnálni sem kell őket. Az ötcsillagos moszkvai Renaissance Hotelben lesz a szállásuk, ahol többek között török gőzfürdővel, beltéri medencével és szaunával várják őket. Az énekkar május 9-én az éjszakai órákban érkezik vissza Nyíregyházára.