Mozgalmas családi nap – Meglepetések is lesznek

Mozgalmas, izgalmas családi nap központi helyszíne lesz július 31-én Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfalu. Innen indulnak és ide érkeznek azok a vezetett kerékpár- és gyalogtúrák, melyek célja a Nyíregyháza, a Rétköz, a Sóstói erdő megismerése a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében. A nap folyamán Nyíregyháza és a térség több aktív és turisztikai civil szervezetének közreműködésével számos aktív és kulturális program, sportesemény közül választhatnak az érdeklődők. (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 30-ai számában.)

Különböző nehézségű, vezetett kerékpártúrák indulnak Nyíregyháza, a Nyírség és a Rétköz felfedezésére a belépő túráktól a teljesítménytúráig. Gyalogtúrák, természetjáró programok, vezetett séták keretében fedezhetik fel a Sóstói erdőt és Sóstót. Szakvezetők, idegenvezetők mutatják be az egyes helyszíneket, és mesélnek olyan történeteket, melyeknek köszönhetően közelebb kerülhetnek hozzánk a város épületei, a térség meghatározó és izgalmas örökséghelyszínei. A túrák mellett pár órára kincskeresőkké is válhatunk. Ezt a játékos programot kifejezetten családoknak ajánlják, hogy a szülők és gyermekek közösen élhessék meg a felfedezés örömét.

Meglepetések is lesznek

A szervezők tartogatnak meglepetéseket azoknak, akik már rég tervezik, hogy részt vennének egy vízitúrán, ám hiányos ismereteik miatt eddig nem mertek belevágni. Megtanítják helyesen „botozni” azokat, akik a könnyű testedzéshez a Nordic Walkingot választják.

Ha pedig még ez sem lenne elég, a Sóstói Múzeumfaluban számos kulturális programmal várják az érdeklődőket reggel nyolctól este hatig. Sztárfellépő a Melounge zenekar.

A program az „Otthonról Haza” rendezvénysorozat keretein belül valósul meg, melynek célja, hogy a Nemzeti Összetartozás Családi Napok gondolatköréhez kapcsolódóan aktív programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat. A rendezvénysorozat keretén belül országhatáron innen és túl egynapos túrákat és családi napokat szerveznek 2021. június közepe és augusztus közepe között, 10 hétvégén.

Nyíregyháza július 31.-én ad otthont a rendezvénysorozatnak. Azért is érdemes eljönni a Sóstói Múzeumfaluba ezen a napon, mert a túrákat teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők.