Mozgalmas évet zárt a Continental Aréna

Az év első felében még BUSZACSÁ-nak hívták és komoly felújításra szorult a Continental Aréna, amely mára a régió egyik legkorszerűbb sportlétesítménye lett. Átalakult a teljes belső szerkezete, VIP boxok épületek, megvalósult a komplexum akadálymentesítése és megszépült az épület külső környezete is.

 

Modern sportkomplexum

 

A modern, nemzetközi előírásoknak is megfelelő többfunkciós csarnok különlegessége, hogy a pályákat három egyenlő részre lehet osztani keresztirányban, így akár három kosárlabdapályát alakíthatnak ki kosárlabdapalánkkal, valamint röplabda padlóhüvelyezéssel. Ennek azért van jelentősége, mert így a nagy csapatok is tudnak párhuzamosan edzeni, valamint az utánpótlás számára is biztosított a profi körülmény.

 

Nagyobb befogadóképesség

 

Az ülőhelyek bővítése érdekében két 60 méteres hosszirányú mobillelátót is beépíttek, melynek mérete olyannyira lecsökkenthető, hogy akár nemzetközi válogatott szintű kézilabda mérkőzéseknek is otthont adhat a komplexum. Mindezek mellett hat, egyenként 60 és 80 négyzetméter közötti szekciótermet alakítottak ki, ezáltal elérhetővé váltak más szabadidősportok is, mint például az aerobic, a karate vagy a birkózás.

 

Digital sign age

 

Teljes mértékben megújult a világítás is, amely már lehetővé teszi a HD minőségű televíziós közvetítéseket, továbbá egy korszerű, úgynevezett "digital sign age" technológia segíti a könnyebb tájékozódást a többfunkciós modern komplexumban. A megújult intézményt ünnepélyes keretek között adták át a nyár elején, azóta számos sport, kulturális és szórakoztató eseménynek adott helyszínt.

 

Népszerű programok

 

– A csarnokban három típusú rendezvényt különböztetünk meg: zenés-táncos rendezvények, sportrendezvények, illetve az egyéb vásárok, kiállítások. Mind a három típusból bőven volt kínálat – emelte ki Hajnal Gusztáv, az intézmény igazgatója. – Itt volt a Magyar Futsal válogatott, a Magyar Női Röplabda válogatott és a Magyar Kézilabda válogatott is. Mindannyian válogatott mérkőzést játszottak a csarnokban telt ház előtt. Koncertezett továbbá a Halott pénz és "hetvenkedett" Demjén, de mindezek mellett számos más esemény zajlott, amelyekre nagy volt az érdeklődés.

 

Mozgalmas 2017

 

A 2017-es év is mozgalmasnak ígérkezik, hiszen január első hétvégéjén már a csarnok ad otthont a Kelet-Magyarország-Eismann Kupa Labdarúgótornának, illetve hó végén az Esküvői Kiállításnak. A kultúra kedvelői is igazi csemegékre számíthatnak. Fellép az az ExperiDance, a Jézus Krisztus Szupersztár, de koncertezik majd a Hooligans és az Edda is.

Piszár Tünde