Mutatjuk, milyen idő vár ránk az év utolsó keddjén

Az év utolsó (valamint 2023 első) napjai sem a jelentős havazásokról, valamint kemény téli időről fog szólni – bár átvonul egy hidegfront fölöttünk, ezt követően is folytatódik az ország nagy részén az enyhe idő.  

Északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik, csökken a felhőzet, de a déli megyékben felhős marad az ég – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másutt napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző, északkeleten futó záporok előfordulhatnak. Késő délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Estére a fátyolfelhőzet hajnalban levonul, az ország legnagyobb részén kiderül az ég, de a DNy-i harmadban továbbra is erősen felhős vagy borult idő várható. Csapadék nem valószínű. A légmozgás mindenütt mérséklődik.

Reggelre általában -6 és 0 fok közé hűl le a levegő. Fagypont felett inkább csak a felhős délnyugati harmadban maradhat a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu