Művészeti csoportok találkozója

 

Ének, vers, tánc

 

Hat, a megyében működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó szervezet, intézmény ellátottjai mutatták meg tudásukat a Fogyatékkal Élők Művészeti Csoportjainak Találkozóján. Volt, aki énekelt, szavalt az Esélycentrumban. A rendezvényt a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete szervezte. Balogh Zoltánné elnök elmondta, ilyenkor megmutatják az ellátottak, főként fiatalok, hogy mit tudnak.
Erre azért is van szükség, mert a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének korábban több mint 12 ezer tagja volt, ám a társaságnak jelenleg csupán 4-5 ezer aktív tagja van.


A szervezetnek is fontos az utánpótlás, a fiatalok aktivizálása – többek között ezért is szervezték meg idén már másodjára a találkozót.

 

Alkottak a fogyatékkal élők

 

Kreatív és fejlesztő foglalkozások is segítik a fogyatékkal élők társadalmi integrációját – erről is szóltak a rendezvényen. A kisvárdai, csengeri, ököritófülpösi és nyíregyházi ellátottak alkotásai is bizonyították ezt. Gyöngyékszereket, karácsonyi díszeket, rajzokat, verseket és különböző használati tárgyakat állítottak ki az Esélycentrumban.

 

Dér Vivien