Művészeti Tehetségnap Nyíregyházán
A rendezvénysorozat negyedik állomásának a Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont április 24-én, pénteken.

A Nemzeti Tehetség Program keretében az Új Nemzedék Központ, mint a kormányzati ifjúságpolitikai, tehetségfejlesztési célkitűzések egyik kiemelt megvalósító szervezete, együttműködésben az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságával, 2015 tavaszán egy országos ismeretterjesztő rendezvénysorozatot valósít meg.

A rendezvénysorozat elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok, családtagjaik, pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen. A Művészeti Tehetségnapon a művészeti tehetséggondozás áll a középpontban, azzal a szándékkal, hogy a tehetséggondozási műhelyek bemutathassák eddig elért eredményeiket és megismerhessék egymás munkásságát.

A rendezvénysorozat negyedik állomásán, Nyíregyházán az interaktív program keretében régiós tehetséggondozó intézményekkel találkozhatunk, akik zenei és táncelőadásokkal, sportbemutatókkal, valamint kézműves foglalkozásokkal várják a közönséget. Az esemény sztárvendége Németh Kristóf színművész, aki rendhagyó irodalomórát tart majd az érdeklődő vendégeknek.

A rendezvény időpontja: 2015. április 24., péntek 14.00–17.30.

A rendezvény helyszíne: Váci Mihály Kulturális Központ (4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 9.)