Nagy Imrére emlékeztek

Ünnepi megemlékezést szervezett Nagy Imre születésének 120. és halálának 58. évfordulója alkalmából a Nagy Imre Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A Megyeházán megtartott rendezvényen Seszták Oszkár, a Szablcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntő beszédet, majd dr. Sallai József, a Nagy Imre Társaság megyei szervezetének alelnöke elevenítette fel az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit, Nagy Imre tevékenységét, és méltatta a mártírhalált halt miniszterelnök munkásságát.

 

"ÁLLAMFÉRFI VOLT"

 

Dr. Sallai József beszédében azt mondta: Nagy Imre nagy formátumú ember volt, történelmünk legnagyobb hőseire emlékeztető személyiséggé nőtt fel. Élete a forradalommal teljesedett ki. Olyan emberi és erkölcsi többlettel, értékeket őrző belső kincsestárral rendelkezett, ami őt magasan a kortárs politikusok feölé emelte.

További képekért kattintson a fotóra!

Nagy Imre az ország sorsát befolyásoló tetteivel túlnőtt egykori önmagán és a politikusi kereteken: államférfi volt. Ezt bizonyítja a forradalom leverését követő helytállása a romániai száműzetésben, a börtönben és a mártíromság vállalásában.

 

ELHELYEZTÉK AZ EMLÉKEZÉS VIRÁGAIT

 

Nagy Imre születésének 120. és halálának 58. évfordulója alkalmából a mártírhalált halt miniszterelnök nyíregyházi domborművénél a megemlékezés résztvevői elhelyezték az emlékezés virágait.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)