Nagy László, a nyíregyházi Baloldali Kör Párt polgármesterjelöltje szerint ők valós baloldali választási lehetőséget kínálnak június 9-én

A nyíregyházi Baloldali Kör Párt jelöltjeinek célja Nyíregyháza fejlődésének elősegítése és az itt élők életkörülményeinek javítása, és abban is egyetértenek, hogy be kell fejezni városunkban az ellenzéki botránypolitizálást – foglalta össze küldetésük lényegét Nagy László, a BK polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján, aki hozzátette, konstruktív hangvételre van szükség a közgyűlésben, és az ellenzék, valamint a városvezetés közötti feszültséget csökkenteni kell.

A Baloldali Kör elnöke jelezte, minden jelöltjük egyetért abban is, hogy a pártközpontokból érkező utasításokat háttérbe kell szorítani és elsősorban a város ügyeire kell koncentrálni. Ezért is lehet jó választás szerinte a BK, mert ők nem országos párt, hanem önálló, helyi ügyekkel foglalkozó, nyíregyházi szervezet. A város érdeke az egyetlen, ami vezérelni fogja őket a közgyűlésben, egyedi, konstruktív hangnemben és stílusban, és a saját képviselőik is egyedi döntéseket tudnak hozni, nem pártutasítások alapján dolgoznak majd a városi infrastruktúra, oktatás, egészségügy és közösségi közlekedés javítása érdekében. Nagy László, a Baloldali Kör polgármesterjelöltje hangsúlyozta: ehhez június 9-én nekik is támogató szavazatokra van szükségük az önkormányzati választáson. Ám aznap európai parlamenti választásokat is tartanak, amely bár az ő életükben látszólag háttérbe szorul, de sok szavazónak kínálhatnak helyi szinten valós, baloldali, nyíregyházi alternatívát.

„Az európai parlamenti választáson számos olyan párt indul, akik a helyi politikában, a helyi közgyűlésben és a helyi önkormányzati választáson nem vesznek részt. Éppen ezért mi arra kérjük azokat a szimpatizánsokat, támogatókat, akik olyan pártot támogatnak a június 9-i európai parlamenti választáson, akiknek képviselete nem lehet a helyi önkormányzatokban, hogy válasszák azt a pártot, amelyik a legkevésbé érintett a nagypolitikában, ez pedig megítélésünk szerint jelenleg a Baloldali Kör, amely egy nyíregyházi párt. Vagyis arra kérem a MEMO-nak, a DK-nak, Második Reformkornak, a Tisza Pártnak a szimpatizánsait, hogy június 9-én, válasszák a Baloldali Kör Pártot Nyíregyházán, amelyik kívül kíván rekedni abból a politikai csatározásból, mely országosan megmételyezi az embereknek a mindennapjait.” 

- mondta el Nagy László, polgármesterjelölt, (Baloldali Kör Párt).