Nagy László: "valós baloldali választási lehetőséget kínálunk"

Nagy László, a Baloldali kör (BK) polgármesterjelöltje: valós baloldali választási lehetőséget kínálunk június 9-én, még a nyíregyházi DK-s szavazóknak is.

Bemutatkozott Nagy László, az önkormányzati választásra készülő nyíregyházi Baloldali Kör Párt polgármesterjelöltje, akinek 25 évnyi közéleti tapasztalata van, hiszen korábban alpolgármesterként foglalkozott oktatási, szociális ügyekkel, kultúrával és sporttal. Nagy László kiemelte, azért nem indult már 2019-ben a helyi választáson, mert nem értett egyet a minden elvet felrúgó baloldalinak nevezett összefogással, mely elvtelen alkuk mentén állt össze a városvezetéssel szemben. Ez a helyzet érlelte meg benne, hogy Nyíregyházán is szükség van egy olyan pártra, mely a baloldali értékeket felvállalja, tiszteletben tartja, így 10 társával együtt megalapította a Baloldali Kör pártot. A BK elnök, egyben polgármesterjelölt hangsúlyozta, mind a 15 egyéni választókerületben van jelöltjük, köztük közismert emberek, Nyíregyházáért dolgozó színművész, sportszakember, vállalkozó, minden generációt képviselve, ezért határozottan visszautasítja azokat a mocskolódó megjegyzéseket, amiket kapnak. Nagy László hozzátette, ugyanakkor pont azok a pozitív visszajelzések erősítették meg a BK, a Baloldali Kör létrehozásában, amiket 2022-ben kapott, amikor független jelöltként indult a parlamenti választáson. A Baloldali Kör polgármesterjelöltje kijelentette, ők valós alternatívát kínálnak a június 9-i önkormányzati választáson azoknak, akik baloldali érzelműek, de nem akarnak egy elvtelen összefogásra voksolni, mint a Szövetségben Városunkért. Sőt, a DK-s szavazóknak is tökéletes választás lehet szerinte a BK.

"Nagyon fontosnak tartom azt, hogy miután azok között a jelölő szervezetek között, amelyek az ellenzéknek nevezett Szövetségben Városunkért tagjai, nem található a DK-nak a jelölése. Ezért én azt kérem a DK-soktól, a DK-s szimpatizánsoktól, hogy válasszanak olyan alternatívát, amely esetleg egyezhet az ő véleményükkel, ez pedig a Baloldali Kör lehet, a mi jelöltjeink lehetnek. Tehát az önkormányzati választáson arra biztatok mindenkit, hogy egyrészt vegyen részt, másrészt pedig próbálják meg előtérbe helyezni azt a hiátust, ami a DK-nak a jelölésében mutatkozik, hiszen a DK valamilyen különböző okok miatt – nem tudom, hogy pontosan milyen okok vezettek idáig, de olvashattunk róla éppen a tegnapi nap során is Hont Andrásnak egy elemző cikkét, hogy bizony voltak feszültségek a jelölés során a szövetség körében éppen ezért – a DK kivonult ebből a szövetségből. Ennek a kivonulásnak nyilvánvalóan politikai okai is lehetnek, és ezt a politikai okot úgy gondolom, hogy mi tudjuk pótolni, tudjuk alternatívaként kínálni mindazok számára, akik a DK ra kívánnak szavazni június 9-én, az önkormányzati választáson."

fogalmazott Nagy László a Baloldai Kör párt (BK) polgármesterjelöltje.