Nagy lépés a négy közé
Legyőzte a Kaposvárt a Fatum-Nyíregyháza a Magyar Kupában.

Somogyi napokat tart a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. Két héten belül háromszor találkoznak a Kaposvárral. Kétszer a Magyar Kupában, egyszer a bajnokságban. A kupameccs első felvonása jó színvonalú meccset hozott. A hazaiak ugyan pontosan támadtak, de a Kaposvár nagyon jól mezőnyözött, így sokáig tartották a lépést a Nyíregyházával. Darlene Ramdin vezérletével viszont szinte áthatolhatatlan falat építettek a mieink, és egymás után blokkolták a somogyiakat. Az első játszmát 25–18-ra nyerte Kőhalmi Richárd együttese. A második még szorosabb volt, 23–23 után viszont már csak a Nyíregyháza szerzett pontot, és hozta ezt a szettet is. A harmadik felvonásban megtörtek a vendégek, ezt kihasználva nagy fölénnyel nyert a hazai gárda, és előnnyel várhatja a visszavágót. A párharc győztese a négyes döntőbe jut. 

Fatum-Nyíregyháza–Kaposvár 3–0 (18, 23, 15)

Bem iskola, 500 néző

Nyíregyháza: Sitku 1, Sikos 10, Ramdin 13, Valdez 10, Vén 6, Araujo 10. Csere: Erdős 1, Kundrák, Andrejkovics, Tóth (liberó).

Kőhalmi Richárd vezetőedző: – Örülök a győzelemnek. Bár voltak hibáink nyitásfogadásban, de támadások és blokkok tekintetében is jól teljesített a csapat.

Dankó L.