Nagy reményekkel az EYOF-ra

Az utolsó edzéseket végzi még az indulás előtt Hatházi Dóra. A Nyíregyházi Sportcentrum fiatal úszója ugyanis pár nap múlva Győr felé veszi az irányt, ahol pályafutása eddigi talán legrangosabb megmérettetése vár rá az EYOF-on, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A verseny előtt most már könnyített munka folyik, a pihenésen, a regenerálódáson van inkább a hangsúly. Az edzéseken azért még így is van teendő.

– Ilyenkor ugye még gyorsítani szoktunk, még a gyorsaságot egy kicsit kell fokozni, és akkor jó lesz – emelte ki az utolsó feladatok közül a legfontosabbat Hatházi Dóra.

Az ifjú úszólány felkészülése nem volt könnyű. Lábtörés, hátizom húzódás és fülprobléma is hátráltatta Hatházi Dórát. Azonban mostanra szinte teljesen utolérte magát, így nagy reményekkel vág neki a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, ahol a 100 méter pillangó mellett két váltóban is indul.

– Dóra elég nehéz helyzetben van, mert az Európa-ranglistán a 10. helyen van jelenleg, de van esély arra, hogy döntőbe kerüljön a legjobb nyolc közé. Aztán indul a két váltóban is, a 4x100-as vegyes váltóban és a 4x100-as mix váltóban. Ott elképzelhető még egy érem is – osztotta meg a versennyel kapcsolatban várakozásait Gyula Sándor, Dóra edzője.

Az EYOF nyitóünnepségét július 23-án este tartják Győrben, és már másnap el is kezdődnek a versenyek. A nők és a férfiak úszószámait az Aqua Sportközpontban bonyolítják majd le. Az előfutamok minden reggel 9 órától kezdődnek, a döntőket július 24. és 28. között rendezik.

Zadubenszki Norbert