Nagy sikerrel zajlott le a VI. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója

Múlt szombaton, 2019. szeptember 7-én rendezte meg a Hagyományok Háza a VI. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját a nyíregyházi skanzenben. A Múzeumfalu helyszínén, öt portán tizenöt zenekar muzsikált, a vártnál sokkal több érdeklődő közönségnek.

A Hagyományok Háza idén hatodik alkalommal rendezte meg a VI. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, mely ebben az évben a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban, vagyis a skanzenben kapott helyet.

A Múzeumfalu időszakos zárvatartása után ezzel az izgalmas rendezvénnyel nyitotta meg újra kapuit, a helyiek és persze a népzene kedvelőinek nagy örömére.

A zeneszótól hangos hétvégén a nyíregyházi skanzen öt portáján tizenöt zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

A vártnál sokkal több érdeklődő érkezett a helyszínre, nemtől és életkortól függetlenül. A gyerekek vidámságáról egész napos hagyományos játszótér gondoskodott, a felnőtt vendégek pedig ének- és tánctanításokon vehettek részt, kézműveskedéssel ismerkedhettek és vásári protékákat is beszerezhettek. 

Az ingyenes rendezvényen a régi épületek is életre keltek: a portákon a meghívott zenekarok és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek zenéltek egész nap, ezen kívül pedig a tánccsűr és a központi színpad is színes táncos-zenés programokkal várta a közönséget.

Ezen a nagyszínpadon a szombati nap egy gálaműsorral zárult, ahol a közreműködők között volt az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, a Dűvő zenekar, a Palatkai Banda, kalotaszegi hagyományőrző zenészek, a Magyar Dudazenekar és a Magyar Tekerőzenekar is.

 

Forrás: Hagyományok Háza