Nagyot harcolt a Kölcsey - a második félidőben fordítottak a kézis lányok

KÖLCSEY DSE NYÍREGYHÁZA - ÓZDI LÓCZI DSE 27-25 (12-16)

Bem Iskola, 150 néző. Vezette: Száva-Szegedi.

KÖLCSEY: Torkos, Hrabina 9/3, Dr. Tilki 4, Kelemen 3, Silye, Katona K. 6, Hruska 2. Csere: Csikós, Varga F. kapusok, Gyimesi 2, Márkus 1, Tóth G, Katona B.

Edző: Hadobás István.

A tabellán a Kölcsey mögött tanyázó Ózd mindenkire veszélyes ellenfél, példa erre a Mátészalka elleni idegenbeli sikerük is. A nyíregyháziak ellen is a vendégek kezdtek jobban, elsősorban átlövésekkel voltak eredményesek illetve büntetőkből érték el góljaikat. Az első félidőben nem igazán volt hatékony a mieink védekezése és támadásban is kissé kapkodva játszottak, ennek eredményeként négy gólos vendég vezetéssel fordultak a csapatok.

- Szünetben elsősorban a védekezés fontosságát hangsúlyoztuk ki és precízebb, türelmesebb támadójátékot kértem a lányoktól. Nagy örömömre megfogadták tanácsaimat és 7 perc alatt sikerült kiegyenlítenünk, sőt 18-17-re már mi vezettünk! Egyre jobban védekeztünk és szép gólokkal fokozatosan elhúztunk. Innentől kezdve már nem volt kérdés, csak a győzelem aránya. Kézben tartottuk az irányítást és nagyon fontos két ponttal lettünk gazdagabbak, ami azt jelenti, három fordulóval a vége előtt továbbra is négyes holtversenyben az élen állunk a vesztett pontok tekintetében! A kapuban a mindössze 15 éves Csikós Boglárka remekelt! A mezőnyben a Hrabina- Katona-Tilki trojka szórta a gólokat, a Kelemen-Gyimesi duó elől-hátul jól teljesített, de Hruska, Márkus és Tóth G. játéka is dicsérhető- mondta Hadobás István edző. 

Az ifik meccsén 20-31 lett a végeredmény.