Nagyszerű élményekkel tért haza az Országos Playoffról  az AQUA SE csapata

Az elmúlt hétvégén Szombathely adott otthon az U12-es gyermek IV-es korcsoport Országos Playoffjának. Az Észak-keleti Régió egyik képviselője az AQUA SE volt az Eger mellett. A nyolc csapatos döntőben a nyíregyháziak a 8. helyen végeztek. 


- Nagyszerű hangulatú mérkőzéseket láthatott a közönség a Szombathelyi Vízilabda Arénában. Az ország 4 vízilabda régiójának első és második helyezettjei szerepeltek a playoffban. Az AQUA SE az A csoportban, a hazai AVUS, a Genesys OSC Újbuda, és a Szolnoki Dózsa csapataival mérkőzött. Igaz ugyan, hogy mindhárom mérkőzésen alulmaradtunk neves, és erős ellenfeleinkkel szemben, de nagyon sok bíztató jelet láthattunk fiatal csapatunk játékában.Óriási hangulatban, zsúfolt lelátó előtt játszottuk szombaton, a kétnapos playoff első meccsét, a végül a playoff gólkirályájával felálló hazaiakkal. A mérkőzés felében egyenrangú ellenfelek voltunk, a másik felében viszont látszott, hogy van eredménye a kb. két évtizede működő szombathelyi általános iskolai vízilabda osztálynak. A megszokottól gyorsabb játék és a nagy iram a végére el is fárasztott bennünket. Igazi „BL döntő” hangulat volt a mérkőzésen. Nagyszerű élmény volt.
Az OSC elleni mérkőzés számunkra macska-egér játék volt. Sajnos nem mi voltunk a macskák. Ezzel együtt, becsülettel küzdöttünk végig a meccset. Lehetett látni már az első meccs után is, hogy nagy szükség lett volna a csapat „másik felére”. Mi a nagy létszámú 2011-es korosztályunkat - a gyerekek több játéklehetősége miatt a bajnokságok kezdetén - ketté osztottuk, ezzel viszont képletesen szólva öngólt rúgtunk, hiszen a másik egyesületbe igazolt játékosaink nem játszhattak az AQUA SE csapatában. Nagyon hiányoztak ezen a playoffon! Helyettük viszont a nagyon ígéretes jövő előtt álló fiatalabbak, a Baby csapatunk játékosai próbáltak helytállni a nagyobbak között. (néhány ellenfelünk akkora volt, mint egy hegy). Véleményem szerint erőn felül teljesítettek. – foglalta össze az első napot Éder Zsolt utánpótlás edző.


Vasárnap tovább folytatódtak a csoportküzdelmek, az AQUA SE a Szolnok ellen kezdett. A legjobb teljesítményt talán ezen a meccsen nyújtottuk. Ennek a mérkőzésnek az volt az érdekessége, hogy miután egy helyen volt a szállásunk a szolnokiakkal, a gyerekek hamar jó barátságba kerültek egymással. Előző nap még együtt csocsóztak, pingpongoztak a szálláson, most viszont ellenfelek voltunk. Ehhez képest nagyon erőszakosan – sokszor a durvaság határát átlépve – játszottak a Tisza partiak. A gyerekek saját bőrükön tapasztalhatták, hogy ilyen is lehet a vízilabda. Ellenfelünk jobb volt, de nem ennyivel, mindenesetre tanulunk belőle. A helyosztóra már meglehetősen fáradtan készülődtünk, igaz a Szeged sem lehetett nagyon pihent. Az elején néhány egyéni hibából bosszantó gólokat kaptunk, de a negyed közepére sikerült kicsit határozottabbá tenni a védekezésünket. Olyannyira, hogy sajnos a legjobb centerfogónk - egy könyökölés utáni törlesztésért – a cserés kiállítás sorsára jutott. Ettől fogva csak nehezen tudtuk hatástalanítani a szegedi támadásokat. Igazán csak szépíteni tudtunk az eredményen. A meccs végére minden értelemben elfogytunk. Összességében gratulálok a csapatomnak, hogy eljutottak idáig! Játszhattunk komoly háttérrel, fél/egy évszázados OB I-es hagyománnyal rendelkező egyesületek ellen. Nagyszerű rendezéssel, nagyon jó iramú mérkőzéseket játszhattunk, láthattunk. A részt vevő 17 játékosunkból 4 fő  – az említettek miatt – nem játszhatott, mégis az AQUA SE vezetésével úgy gondoltuk, megérdemlik, hogy legalább nézőként ott legyenek társaikkal ezen a rangos döntőn. Nagyon előremutató, hogy az 5 korosztályos vízilabdás mellett 8 fiatalabb is játszott a mérkőzéseken. A feladat adott: jövőre ismét kivívni a lehetőséget, és bizonyítani, hogy egyre inkább számolni kell az AQUA SE-vel. Végül köszönöm azoknak a szülőknek, hozzátartozóknak a jelenlétét, szurkolását, akik vállalták a hosszú utat, hogy a helyszínen buzdítsák csemetéiket és csapatunkat. – összegezte a hétvégét Szakács Roland az AQUA SE elnöke.

Végeredmény:
1.      UVSE Vízilabda Sportegyesület
2.      Genesys OSC Újbuda
3.      AVUS
4.      Tatabányai VSE
5.      Szolnoki Dózsa
6.      Tigra-Zf-Eger
7.      Szegedi Vízipóló Suli
8.      AQUA SE Nyíregyháza

Eredmények:
AQUA SE Nyíregyháza - AVUS Szombathely       4  – 15     (2-4, 0-4, 1-2, 1-5)
Genesys OSC Újbuda - AQUA SE Nyíregyháza     15  –   0     (7-0, 3-0, 5-0, 0-0)
AQUA SE Nyíregyháza - Szolnoki Dózsa          5  – 13 (1-3, 0-3, 2-3, 2-4)
AQUA SE Nyíregyháza - Szegedi Vízipóló Suli      3 – 13 (0-3, 0-1, 2-5, 1-4)