Nagyszínpadon A padlás - Szombaton új bemutatóval várja a közönséget a Móricz Zsigmond Színház

Szombaton új bemutatóval várja a közönséget a Móricz Zsigmond Színház. Gémes Antos rendezésében ismét életre kel az ország egyik legsikeresebb musicalje, A padlás a Nagyszínpadon. A rendező szerint a darab érdemben mesél a hitről, a sorsról és a szeretet erejéről.

Látványos, szemkápráztató fényelemekkel indul A padlás című musical, amely azonnal magával ragadja a közönséget. A történet egy régi padláson játszódik, ahol különös események zajlanak, és különböző világok találkoznak egymással. A cselekmény középpontjában Rádiós, egy fiatal feltaláló áll, aki a padláson kísérletezik és közben egy különös társasággal találkozik: szellemekkel, akik azért tértek vissza, hogy megtalálják a múltbolygóra vezető utat. Szombaton Gémes Antos rendezésében kel életre az ország egyik legsikeresebb mesemusicalje a nyíregyházi teátrum Nagyszínpadán.

„A padlás szerintem a magyar drámairodalom legszebb musicalje, amely számos okból örök érvényű. Képes úgy beszélni az életről, hogy közben áttételesen felkönnyíti a nehezebb pillanatokat, éppen úgy, mint a legszebb mesék. Presszer Gábor dallamai nemcsak örök érvényűek, hanem a szív mélyéig hatolnak, tele lendülettel és humorral. Az előadásnak van egy különleges dinamizmusa és kedves bája, ami lehetővé teszi, hogy a közönség ne csak szórakozzon, hanem megálljon egy pillanatra, és odafigyeljen önmagára is. A zene és a szövegek olyan varázslatos harmóniát teremtenek, amelyben mindenki megtalálhatja a saját történetét. Optimistán tekintek a jövőbe, tele örömmel várom, hogy újra átélhessük ezt a csodálatos élményt” – fogalmazott Gémes Antos, a darab rendezője.

A padlás mesei világa valóságos és szimbolikus elemeket ötvöz, ahol minden karakter fontos üzenetet hordoz, mint a bátorság, a megbékélés és az álmok követése. A darab időtlen mondanivalója és ikonikus dallamai a magyar színháztörténet egyik legkedveltebb musicalévé tették A padlást, amelyet generációk fedeznek fel újra és újra. A 6 hetes próbafolyamat végén a rendezőt arról kérdeztük, milyen volt együtt dolgozni a nyíregyházi társulattal.

„Ez a csapat valóban tudja, mit csinál, ez nem volt nehéz. Az igazi kihívás az volt, hogy ők mindannyian magasan predesztinált művészek, akiket az élet próbára tett. Az igazi nehézség abban rejlett, hogy hogyan alakítsunk ki egy harmonikus együttműködést. Nem akartam úgy megjelenni, mint aki ostorral a kezében az ő ellenségük, hanem inkább, mint egy támogató barát” – mondta el a rendező.

A főbb szerepekben Gulácsi Tamás és Dánielfy Gergő, Horváth Margit, István István, Horváth Viktor, Szabó Nikolett, Gulyás Attila, Bach Zsófia és Nagy Márk lesz látható, de színpadra lép még Urmai Gábor, Tóth Károly, Törő Gergely Zsolt és Jenei Judit is. A látványos előadás varázslatos élményt ígér a közönségnek.