Napfény, tenger, boldogság...

Fehér homok és tiszta tengerpartok, forgalmas városközpontok és lenyűgöző öblök. A Nyírség Utazási Iroda tájékoztatása szerint idén Bulgária az egyik legnépszerűbb úti cél, de feltörekvő desztinációként jelenik meg Spanyolország is.

NEM TŰNTEK EL A TURISZTIKAI TÉRKÉPRŐL

– Spanyolország eddig is kedvelt volt, de tény, hogy a magasabb árkategóriájú országok közé tartozott. Mára azonban egyre inkább igazodnak áraikkal a turisták pénztárcájához. Az idei prímet a bolgár tengerpart viszi el, főleg azért, mert Debrecenből is közvetlen repülőjáratokat indítanak oda. Szinte már alig vannak szabad helyek. Mindezek mellett persze Görögország, Horvátország és Olaszország is tartja korábbi pozícióját, ide azonban inkább autóbusszal és autóval utaznak a turisták – tudtuk meg.
Asztalosné Éva, az utazási iroda ügyvezetője elmondta, bár a jelenlegi világpolitikai helyzet miatt a törökországi, tunéziai és egyiptomi utakkal kapcsolatban ugyan tapasztalható visszaesés, de nem álltak le a kiutazások.
– Sokan arra számítanak, hogy a politikai helyzet miatt ezekbe az országokba a last minute akciókkal az utak nagyon olcsón foglalhatók lesznek, de nem így van. Az utazási irodák kevesebb turnust indítanak, de azokat telt házzal, változatlan áron. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján elmondható, egyre kevesebb a last minute. Ezek ugyanis nem lesznek annyira kedvezőek, mint egy decemberben-januárban előre lefoglalt utazás ára.

MÁR A KÖVETKEZŐ ÉVRE IS FOGLALNAK

A tájékoztatás során megtudtuk, bár még a turistaszezon el sem indult, sokan már a szilveszteri utak felől is érdeklődnek, és olyanok is vannak, akik a 2017. évi kiemelt programokra foglalnak elő.

AMERIKÁBÓL IS JÖNNEK CSOPORTOK

– Hozzánk, a megyébe és Nyíregyházára is egyre több turista érkezik. Irodánk nemcsak ki-, hanem beutaztat is. A közeljövőben például Budapestről, Győrből és Amerikából érkeznek Nyíregyházára csoportok, akik itt alszanak majd a városban, megnézik a megyét, és betekintenek a tanyasi világba. Szerencsére egyre több turista kíváncsi keleti régiónkra – tette hozzá.

(Szerző: Bruszel Dóra)

(Fotó: internet)