Nekrológ – Elhunyt Dohanics László

Ezt követően neve összeforrt a Tiszántúli Áramszolgáltató Vállalat nyíregyházi erőművével és annak jogutódjával, a Nyíregyházi Erőmű Kft.-vel, ahol 1960. október 1-jén kezdte meg tevékenységét.
Munkássága alatt számtalan újítás fűződött nevéhez. Mindig az a cél lebegett a szeme előtt, hogyan lehet hatékonyan, de gazdaságosan működtetni az erőművet, és ezzel minél jobb szolgáltatást nyújtani a fogyasztók felé.

Eredményes munkáját miniszteri kitüntetése mellett számos alkotói díjjal, a Magyar Villamosenergia-ipar Megújításáért Emlékéremmel és az Eötvös Lóránd-díjjal ismerték el.
Több szakmai, társadalmi szervezetben töltött be fontos pozíciót. Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület tagja 1958-tól, majd 1991-92. között az alelnöke volt. A Magyar Kapcsolt Energia Társaság alapító tagja, alelnöke 1996-tól, majd operatív alelnöke 2010-ig. Nagy figyelmet szentelt a határon túli magyarság helyzetére, és hogy segítségét nyomatékosabbá tegye, támogatta és vezető tisztséget vállalt a Rákóczi Szövetségben, mint ellenőrző bizottsági tag.

Nyugdíjba vonulása után még inkább a családjával, unokáival való törődés és gondoskodás töltötte ki az életét. Segítőkészsége, mások felé irányuló figyelmessége példaértékű, mely egész életét végig kísérte.

Dohanics László hitében kitartó, tudásában, szakmai felkészültségében, emberségében maradandót alkotó és mutató ember volt.

Emléke legyen örök!

Nyugodjon békében!