Nem a hetedik helyért kellene játszanunk...
A Kaposvár ellen játszik a bajnokságban a 7. helyért a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások az idei szezonban eddig mindig legyőzték a somogyiakat, mind a Magyar Kupában, mind pedig az alapszakasz során. A két együttes csütörtökön találkozik egymással a Bem iskolában.

Csalódottan várhatja az utolsó bajnoki párharcot a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások, miután kikaptak a Gödöllőtől, csak a hetedik helyért harcolhatnak, amitől többet vártak, így nem a legjobb hangulatban készülhetnek a csütörtöki első meccsre a Kaposvár ellen.

– Úgy vettük fel a kapcsolatot a somogyiakkal, hogy szeretnénk a párharcot minél hamarabb lezárni, mivel a 7-8. helyért folyó csatának már nincs nagy jelentősége. Mi vagyunk a bajnokság fő vesztesei, ennek a csapatnak nem a hetedik helyért kellene játszania – mondta Kőhalmi Richárd vezetőedző.

Rossz hír, hogy az orvosi diagnózis szerint az edzésen megsérülő Kovács Edina térdében elszakadt a keresztszalag, így műteni kell, 6–8 hónap kihagyás is várhat rá. A Kaposvárral idén több meccset is játszottak a mieink, legyőzték őket a bajnokságban és a Magyar Kupában is, így a Nyíregyháza az esélyes. Az első mérkőzés csütörtökön 19 órakor kezdődik, míg Kaposváron április 19-én találkoznak a felek. Közben már megkezdődtek tárgyalások játékosokkal a következő szezont illetően, mivel nyáron mindenkinek lejár a szerződése, és több poszton is várható változás.

Dankó L.