Nem lehet megállítani a Kölcseyt
Ezúttal is győzött a női kézilabdacsapat, és vezeti a tabellát az NB II-ben.

Három kezdőjátékosát (Katona, Gyimesi, Szoboszlai F.) is nélkülözte ezúttal az Alsózsolca ellen a Kölcsey DSE. A csapat nagyszerűen állt a mérkőzéshez és az első perctől nagyon precíz játékra törekedtek. Ennek meg is lett az eredménye, a kezdeti szoros állás után zsinórban 6 gólt szerezve, már a félidőben 7 gólos nyíregyházi előnnyel fordulhattak a csapatok. Szünet után még egyértelműbbé vált a vendég fölény, és győzött a Kölcsey.

– Nagyszerűen alkalmazkodtunk a hazaiak zavaró védekezéséhez, szebbnél szebb akciókat vezettünk és gyakran csattant a nézőtéren a taps. Hátul jól fogtuk a hazaiak lövőit és nagyon erős beállósát, csak ritkán jutottak lövéshez. Összességében tartalékosan is megérdemelt, nagyarányú győzelmet arattunk és a záróforduló előtt tovább őrizzük első helyünket és veretlenségünket egyaránt. Kapusaink remekeltek: Koppán nagyon szépen védett, Simai nagyszerű indításaival tünt ki. A mezőnyben Kelemen és Tilki egymást múlták felül, a kézilabda sok szépségét megmutatták. A mindössze 14 éves Hrabina és Szoboszlai Noémi nagyon gólerős volt, míg védekezésben Papp, Szabó és Vitányi nyújtottak kiemelkedőt – mondta Hadobás István, a csapat edzője.

A juniorok is győztek, 33–27-re.

Alsózsolca–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 17–35 (7–14)
Felsőzsolca, 50 néző, v.: Oláh E., Szikszai J.

Kölcsey: Koppán N. – Hrabina I. 3, Papp A., Szabó V. 2, Kelemen G. 10/6, Dr. Tilki A. 11, Szoboszlai N. 6. Csere: Simai O. (kapus), Márkus G. 1, Vitányi A. 2, Kovács F., Katona K., Rabatin A., Silye V. Edző: Hadobás István. Kiállítások: 4, illetve 2 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 6/6.