Nem lehet megunni a nyíregyházi fürdőket

Több mint 100 ezer látogatót fogadtak a fürdők Sóstógyógyfürdőn júliusban. A legnagyobb hőség hétvégéin szinte ki lehetett volna tenni a megtelt feliratot a városrészen. A nyári időszakban az állatpark mellett a fürdők a legvonzóbbak a hazai és a külföldi turisták számára, de a fürdők egyharmadát még mindig a nyíregyházi és a környékbeli fürdőzők adják. Jó hír, hogy a fürdők vízminősége kifogástalan.

Önfeledten pancsolnak a nyíregyházi gyerekek a Parkfürdőben. Hétfőn 154 gyerkőc vett részt úszótáborban. Volt közöttük olyan, akit alig lehetett kiparancsolni a vízből.

"Már négy hete vagyok úszótárborban!"

A 9 éves, nyíregyházi Stankóczi Dia imádja a vizet, és azt mondja, idén nyáron rájött, hogy vízilabdázó szeretne lenni.

Nagyon megtetszett nekem a vízilabda, azért, mert az egy csapajáték és én szeretek csapatban játszani, meg mert az iskolában focizunk és én meg úgy gondolom, hogy a vízilabda jó lenne nekem és ezzel én így boldog lennék…  

A nyíregyházi fürdőkbe csupán a vendégek egyharmada érkezik a városból. Egy másik harmada a fürdőzőknek belföldi turista. Olyan vendégekkel is lehet találkozni, akik külföldön dolgoznak, csak a vakáció idejére jönnek haza és olyankor nem hagyják ki a magyar gyógy- és termálvizeket.

Most a családdal jöttünk ki, sajnos egy évben egyszer, mert külföldön dolgozunk, pont most a nyaralást töltjük és hallottam, hogy nagyon meleg volt, ma kifogtuk ezt a kis szeles időt, de nem baj, így is élvezzük az egész napot, mert együtt van az egész család, egy kis fürdés, evés-ivás 

- tette hozzá Téri Zsolt. 

Sóstógyógyfürdő évek óta vonzza a román, lengyel és a szlovák vendégeket. Körükben az állatpark mellett idén is az élmény- és a parkfürdő a legnépszerűbb.

"A júliusi hónapunk nagyon jól alakult, megvan a 100 ezer vendégünk!"

Még nincs vége a hónapnak, de a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója máris jelentős vendégszámról számolt be. A sóstói három fürdő, az élmény-, a park- és a tófürdő a rekkenő hőségben kedvelt célpontnak számított. Mindehhez az is hozzájárult, hogy kiváló vízminőség várta az úszókat, gyógyulni vágyókat, pancsolókat.

A vízminőség mindenhol kiváló, ezt bátran kijelenthetem, itt az élmény- és parkfürdőben mesterséges vizeink vannak. Ezt jelenti, hogy a medencékben kezeljük a vizet, mindenféle szűrőberendezések segítségével. Nyilván az időszakos vízminta-vételezések megtörténnek, ezek teljesen kifogástalanok. A tófürdőben kicsit más a helyzet, mert az egy természetes víz, ott sajnos kaptunk egy rossz minősítést a szezon elején, ami nem erre a szezonra vonatkozik, hanem az előző évek mintavételeiből adódóan a kifogásolt kategóriába került bele. Szerencsére az idei évben kifogástalan, kiváló a tó vízminősége. Hetente veszünk vízmintát a vendégek és a saját magunk megnyugtatására és ezeket a vízmintákat publikáljuk is az internetes honlapunkon és a pénztáraknak is, és kijelenthetem, szezonkezdet óta mindegyik vízmintánk kifogástalan lett. 

- hangsúlyozta  Matavovszky Dániel a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. 

A nyári időszakban egy hosszú hétvégét egészen biztosan, de akár egy kellemes hetet is el lehet Sóstógyógyfürdőn tölteni. Ezt már az idegenforgalmi szakemberek erősítik meg. Nyíregyházához közel található Tokaj és a festői Hegyalja, így az állatpark és a fürdőzés mellett kellemes és tartalmas kirándulásokat lehet a megyeszékhelyről megvalósítani. Ezt bizonyítják a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb adatai, mely szerint a Balaton, Eger és a Debrecen környéki fürdők, valamint a főváros mellett a nyíregyházi vendégéjszakák száma is jelentős.