Németországban üzemeltetett bordélyházat a magyar férfi – Letartóztatta a bíróság
Németországban üzemeltetett bordélyházat a magyar férfi – Letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 9-én az emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban elrendelte N.L. gyanúsított letartóztatását 2020. június 9-ig.

A megalapozott gyanú szerint a férfi társaival együtt 2018 évtől Németországban bordélyházat üzemeltett, melyben az általuk toborzott és kiszállított, kiszolgáltatott helyzetben lévő nők prostitúciós tevékenységet folytattak. A gyanúsított a helyszínen, személyesen felügyelte a futtatott lányok tevékenységét.

A nyomozás folyamatban van, a férfit 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. A gyanúsított állandó munkahellyel és munkából származó rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, korábban többször volt büntetve és jelenleg más büntetőeljárás is folyik vele szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt. Mindezek alapján a bíróság szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené vagy újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A gyanúsított társai szabadlábon védekezhetnek.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.  

 

 dr. Resán Dalma

 sajtószóvivő