Nemzetek Viadala – küzdősport gála és sportágválasztó Nyíregyházán

 Kung Fu, karate, ökölvívás, birkózás. Csak néhány azok közül a sportágak közül, melyeket ingyenesen ki lehet próbálni szombaton.

A Continental Aréna benépesül majd március 24-én, amikor 13 órától sportágválasztót tartanak. 22 nyíregyházi klub képviselteti magát.

- 15 sportágat próbálhatnak ki a fiatalok, és reméljük sokan később is rendszeresen járnak majd edzésekre. Számos kiegészítő programmal is készülünk, és jutalmazzuk azt az iskolát, ahonnan a legtöbb diák érkezik – mondta Szabó László a Ring Body Fight Club tulajdonosa, az esemény főszervezője.

A sportágválasztó 17 óráig tart, a belépés ingyenes. 19 órától egy K1 Gála kezdődik, itt a belépőjegyekből befolyó összeget a szervezők felajánlották a Sz-Sz-B Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványnak.

- Három éve szerveztünk utoljára küzdősport gálát Nyíregyházán, és remélem sokan kilátogatnak majd szombaton. Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából és Magyarországról érkeznek versenyzők, és nyíregyházi sportolók is ringbe lépnek. Szeretnénk hagyományt teremteni és ősszel is rendezni egy hasonlót a Continental Arénában – mondta Gönczi János a Gönczi Team SE elnöke.

Összesen 10 mérkőzést rendeznek majd a K1 szabályrendszere alapján.

Dankó László