Népszerű az új Atlétikai Centrum rekortánja
Népszerű az új Atlétikai Centrum rekortánja

Nemrégiben készült el az egyedi, európai színvonalú Atlétikai Centrum, amely a Modern Városok Program részeként valósult meg több mint 7 milliárd forintból, s az atlétika mellett több sportágat szolgál ki. A 47 ezer négyzetméteres komplexum hivatalos átadását megelőzően már tesztelik a sportolók, a városlakók pedig a legújabb városi rekortánt. Egyik este ott járt a Nyíregyházi Televízió stábja, s Kanócz Rita gyűjtött néhány véleményt a „Rita kérdez” sorozat részeként.

 

„Világszínvonalú”

– Itt egy helyen megvan minden, az erősítőteremtől kezdve a nagyon jó minőségű re­kortánpályán át a wellness­rész­legig. Nagyon kedvező, hiszen nem kell utazgatni a városban, hogy megcsináljuk az erősítőedzést, utána a gyaloglóedzést. Minden nagyon jó minőségű, ilyet szinte csak a nyugati országokban láttam, szóval nyugodtan kijelenthetem, ez világszínvonalú. Nagyon kritikus szoktam lenni, de ezzel kapcsolatban csak pozitívumokat tudok mondani – mondta el még korábban kérdésünkre az olimpikon Helebrandt Máté, aki lapzártánk után gyalogolt 50 kilométeren a tokiói ötkarikás játékokon.

„Jó érzés rajta futni”

– Nekem nagyon jó érzés rajta futni, hiszen ez a pálya egy puha érzést ad a lábamnak. Itt van közel hozzánk ez a gyönyörű centrum, ki kell használni a lehetőséget. Ez mindannyiunknak jó dolog, ezért a civileket is arra tudom buzdítani, hogy jöjjenek és próbálják ki – mondta el Lukovics György.

„Ízületkímélő, jó minőségű”

– Edzőként dolgozok a Sportcentrumban, örömmel vettük, már nagyon hiányzott egy ilyen pálya a városnak. Így, hogy elkészült ez az 530 méter hosszú külső rekor­tán kör, a városlakóknak is nagyon jó lehetőség, hogy ne a porban vagy az aszfalton, hanem egy igazán jó minőségű pályát használva, ízületkímélő helyen tudjanak sportolni – mondta el Széles Imre atlétaedző.

„Rég vágytunk rá”

– Nagyszerű pályát sikerült megépíteni, ez az, amire minden nyíregyházi futó régóta vágyott. Szuper a minősége, sok sérülést lehet ezzel elkerülni. Az külön kiemelendő, hogy reggel 6-tól egészen az esti órákig lehet használni – mondta el Gyur­csán Gábor, aki a vasárnapi, I. Nyíregyházi Futófesztivál egyik főszervezője.