Népszerű volt a FITT-VÁROS
Fotó: Trifonov Éva

Közel háromezren látogattak el május elsején a Continental Arénába, ahol FITT-VÁROS elnevezéssel egy újszerű, nagyszabású ingyenes rendezvényt szervezett az önkormányzat és a sportcentrum.

A rendezvény számokban: a nap folyamán 30 sportág mutatkozott be, 25 sportszervezet képviseltette magát, 6 szolgáltató 15 egészségügyi mérést kínált, 18 Made in Nyíregyháza és további 3, az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó vállalkozás termékeit kóstolhatták meg a kilátogatók és 50 ajándék talált gazdára a tombolasorsoláson.

Óriási sikert arattak az élményállomások, az extrém akadálypálya, az Exatrun pálya, a rolling kids és az élő teke, de sokan próbálták ki a labdás és egyéb sportállomásokat is. Népszerű volt az uszoda, nagy érdeklődés mellett zajlott a szépkorúak számára szervezett sakk és ulti verseny, a nap zárásként pedig Rubint Réka alakreform edzésén ismét megtelt az Aréna küzdőtere.

A játékos ügyességi vetélkedőn minden óvodás nyertes volt és aranyérem került a nyakukba.

A Sportcentrum szakágainak versenyét a tőrvívás szakág nyerte, megelőzve a kézilabdásokat és a kardvívás szakágat. A Városrészek Bajnokságán pedig a „Nyírszőlősi vagányok” diadalmaskodtak és vihették haza a vándorserleget.