Nincs nyár Szigliget nélkül! - vallják a kodályos és a hermanos gyerekek

"Türelmetlenül vártuk az időpontot a busz indulásáig. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Kodályos és Hermanos gyerekek ebben az évben is együtt nyaralhattak."

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola és Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézmény tanulói együtt indultak útnak. A nagyon szép és kényelmes buszokat két kedves, nagyon jó fej buszsofőr bácsi vezette, akik az egész hét során nagyon biztonságosan vittek el bennünket mindenhová.

A színes, izgalmas és tuti jó programokért Nóra néni volt nekünk a biztosíték. Nagyon vártuk a sárvári élményfürdőzést, a Tapolcai- tavas barlangot, csodálattal néztük a solymász bemutatót a szigligeti vár „megszállása” után, de legeslegjobban a Sümegi Vár Történelmi Lovagi Tornáját vártuk. Imádtuk minden pillanatát. A nagyon színvonalas, látványos lovas bemutatót tátott szájjal figyeltük és hatalmas vastapssal, ujjongással köszöntük meg. Néhány szerencsés lány és Marcsi néni még virágot is kaphatott a sümegi vár lovagjaitól.  Nagyon szépen köszönjük Nóra néninek (Dr. Hudákné Fábián Nóra) a szuper jó szervezést. Köszönjük, hogy mindig mi gyerekek voltunk a középpontban. Mindig van valami újdonság, valami szépség, játékosság, valami tanulságos, valami izgalmas… és még sorolhatnám. Köszönjük, hogy mindig mindenben segített és megpróbált a kedvünkben járni.

Ebben a szezonban tanáraink vezetésével és segítségével nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatosságra a tábor területén.  Nagyon jó érzés örömet okozni magunknak és másoknak úgy, hogy közben védjük, óvjuk környezetünket.

Gondnok bácsiéknak is nagy köszönet, hiszen mindig a segítségünkre voltak.

Ami bearanyozta a napjainkat az a csodálatos Balaton, amiben mindennap fürdőzhettünk, a közös röplabdázás, focizás, kártyázás, beszélgetések. Közösen indultunk az éjszakai túrázásra, ahol a kilátóból nézhettük a balatoni a naplementét, majd a kápolnánál csodás énekszóval adtunk hálát, hogy itt lehetünk.  A mindent elsöprő éjszakai fürdőzésünktől pedig zengett az egész part. Mindezt a sok-sok örömöt, vidámságot köszönjük kísérő tanárainknak: Marcsi néninek, Rita néninek, Viki néninek, Balázs bácsinak és az orosi iskola két kísérő pedagógusának, Zsuzsa néninek és Gergely bácsinak. Köszönjük a sok beszélgetést, törődést, ápolást, a sok-sok viccet, mókát, kacagást, de főleg azt, hogy mindig vigyáztak ránk (még éjjel is!). Az utolsó estén hatalmas záró bulit tartottunk és csak annyit kívántunk, hogy „az éjjel soha ne érjen véget”!

Fájó szívvel köszöntünk el a tábortól, Nóra nénitől, de új barátokkal és újabb csodás élményekkel hazatérve gondolunk vissza szeretettel az elmúlt napokra és hálásan köszönjük a Kodályos és a Hermanos társakkal együtt, hogy újra részesei lehettünk egy ilyen fantasztikus hétnek. Reméljük jövőre is találkozunk!

 

 Köszönettel: Kodály Zoltán és Herman Ottó Általános Iskola táborozói