Női Vállalkozók Klubja

Az egyik országos napilap nemrégiben megjelent 100 leggazdagabb magyart tartalmazó listáján mindössze négy hölgy található. Közülük is a számok tükrében Kósa Erika áll az élen, aki évek óta a pénzügyi világban tevékenykedik. A második a rangsorban Kristyán Judit egykori sztármodell, de mellettük még akadnak bőven olyanok, akik ugyan nem szerepelnek a listán, de komoly sikerekkel büszkélkedhetnek.

Helyzetbe hozni a női vállalkozókat

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új kezdeményezése azzal a céllal indult, hogy a megyében dolgozó női vezetők, vállalkozók nem csak sikeresebbek legyenek, de jobban előtérbe is kerüljenek. - mondta Nagyné Varga Katalin a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azokat a vállalkozókat összegyűjtsük egy csokorba, akik nőként vállalják azt a feladatot, hogy bizonyos tevékenységekre vállalkoznak és ezt a tevékenységet teljes energiával, erőbedobással végzik. Úgy gondoljuk, hogy a nők bizonyos helyzeteket teljesen másképp élnek meg, mint a férfi vállalkozók, ezért szeretnénk lehetőséget és otthont adni annak, hogy a női vállalkozók egymással találkozva megismerkedjenek, kapcsolatot építsenek, egymás tevékenységében jártasabbá váljanak. Mindezzel bővülhetnek a piacaik, egyben látókörük is szélesedik. - tette hozzá a főtitkárasszony.

További képekért kattintson a fotóra!

Létező megkülönböztetés

A Klub alakuló ülésén résztvevő vállalkozók szinte mindegyike egyetértett abban, hogy bár a 21. századot éljük és rengeteg lehetősége van ma már a női vállalkozóknak, mégis a mindennapi életben még mindig jelen van a férfiak és nők közötti megkülönböztetés.
A nőknek a mai napig sokkal többet kell teljesíteni azonos szinten és azonos eredmény eléréséhez, és én azt gondolom, hogy ennek a női klubnak pont ez lenne az előnye, hogy segítsük egymást tanácsokkal, segítsük egymást minden másban, hogy hasznosabban, eredményesebben tudjunk dolgozni. Hiszen a nő életében ott van általában a család, ott van az anyaság. Szoktuk mondani, hogy a sikeres férfi mögött mindig ott áll a nő, de a nő mögött is maga a nő áll. És úgy gondolom, hogy egy ilyen vállalkozói klubból mindenki csak profitálhat, és ezért jöttem el, hogy részt vegyek ebben a munkában. - emelte ki Bicsérdi Rita vállalkozó.

Még lehet jelentkezni

Az elképzelések szerint a Klub résztvevőinek különböző témákban tartanak majd szakmai előadásokat, közös rendezvényeket, de sor kerül majd akár üzemlátogatásra, szakmai bemutatókra, egymás tevékenységének mélyebb megismerésére is. A klubhoz még lehet csatlakozni, a részvétel ingyenes.

Piszár Tünde