Év végére újabb 122 fával gazdagodik Nyíregyháza az önkormányzat jóvoltából

A tervek szerint november elejéig befejeződik az idei, őszi polgármesteri fásítási program, amelynek keretében 26 helyszínt érintően 122 facsemetével lesznek gazdagabbak városunk zöldfelületei.

Nyíregyházán az elmúlt években nagyszabású zöldfelület-fejlesztés valósult meg, parkok, közterületek újultak meg. Kiemelt figyelmet kapott a 2018-ban indult polgármesteri fásítási program is, melynek köszönhetően több ezer fával gazdagodott a város. Az idei őszi program során, amely szeptemberben kezdődött és november elejéig tart, jut a facsemetékből (kislevelű hárs, vérszilva, vadgesztenye, gömbakác, gömbtölgy, tulipánfa, keskenylevelű kőris, örökzöld tölgy, kínai mamutfenyő, kaukázusi szárnyasdió, oszlopos japán díszcseresznye, amerikai ámbrafa, gömbcseplesz, sárgalombú lepényfa és díszkörte) a Jósavárosba, a Malomkertbe, az Északi alközpontba/Krúdy lakótelepre, az Északi körútra, a belvárosba, Örökösföldre, a Kertvárosba, Felsősimára, Nyírszőlősbe és Sóstóhegyre is.

Újabb életfák

Hamarosan újabb facsemetékkel bővül a Búvár utcai Újéletfa-liget. Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik. Ezúttal a 2022. július 1. és a 2023. július 31. között született nyíregyházi gyermekek jelentkezését várták. A facsemetéket novemberben ültetik el a Búvár utcai ligetben, ezzel is tovább növelve a fák számát Nyíregyházán.