Nyár a Váci Mihály Kulturális Központban és tagintézményeiben – Színes programok nem csak gyermekeknek

Programokban gazdag félévet tudhat maga mögött a Váci Mihály Kulturális Központ, kiállítások, színpadi előadások, konferenciák sokaságának adott otthont az elmúlt hónapokban. A nyár kezdetével pedig a gyermekek kerültek a középpontba, több helyszínen más-más tematikájú táborokkal várták őket, és már az őszi szezonra is javában készülnek.

500 program és százezer résztvevő – megközelítőleg számokban ilyen volt a Váci Mihály Kulturális Központ 2023-as esztendeje. Az intézmény és tagintézményei pedig az idei évben sem tétlenkedtek, számos eseménnyel várták a látogatókat, minden korosztályra gondolva, nagyszabású programjaikon telt házzal várták a fellépőket. A nyár kezdetével pedig a gyermekek kerültek a középpontba, több helyszínen más-más tematikájú táborokkal várták őket.

– Az idén is számos színes programmal kedveskedett a Váci Mihály Kulturális Központ és tagintézményei a szabadidőt hasznosan eltöltő gyermekek és szüleik számára. Tagintézményeinkben, Borbányán, a Kertvárosban és Nyírszőlősben is tábort szerveztünk. Kézműves, sport és egyéb tevékenységek várták a gyerekeket, valamint itt, a házban az idén először Váci Játszi néven gyermekfelügyeletet tartottunk. Nagy sikerrel zajlott, mindennap meglepetés vendégekkel. Megismerhették a gyerekek többek között a színháztermet, a ház működését, és kreatívan, hasznosan töltötték el a nyári szünidőt – mondta el Petróné Nyisztor Erika, a Váci Mihály Kulturális Központ marketingese.

A nyárnak pedig még közel sincs vége, így többek között még jelenleg is zajlik nyári napközis tábor a Kertvárosi Közösségi Házban, Szöszmötölő elnevezéssel pedig kézműves gyerekfoglalkozásra várják az érdeklődőket a Jósavárosi Művelődési Házban. A Váci Játszi kreatív gyermekfelügyelet pedig olyan sikeresnek bizonyult, hogy augusztusban újra lesz lehetőség részt venni a programokon, de egy egyedülálló kiállítás is várja a Váci Mihály Kulturális Központba látogatókat egészen augusztus 26-ig.

– A nyár folyamán itt, a székhelyünkön, a Szabadság tér 9. szám alatt megtekinthető a Magyarország 365 kiállítás. A helyiek és az idelátogató turisták is szívesen gyönyörködnek a természetben készült fotókban. Valamint mi már izgalommal készülünk az őszi időszakra. A Lehozzuk Önnek a csillagokat! programsorozat tovább folytatódik az idén is, ebből két programunk lesz hamarosan publikus, mind a kettő egy nagy sikerű vígjáték, olyan különleges művészekkel, akik szerintem idevonzzák majd ezekbe a széksorokba a nézőket: Gregor Bernadett, Köllő Babett, Baronits Gábor, mind olyan húzónevek, amelyek az őszi szezonunkat méltóképpen megnyitja majd – emelte ki Petróné Nyisztor Erika.

A Lehozzuk Önnek a csillagokat! előadássorozat tehát szeptembertől folytatódik, 27-én a Boeing, boeing – Leszállás Párizsban című vígjáték érkezik a központ színháztermébe. Ezt megelőzően pedig a már hagyománynak számító, több ezer látogatót vonzó 38. Nemzetközi Ásványbörzének ad otthont az intézmény szeptember 7-én és 8-án.