Nyár Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a Volánbusszal

A Volánbusz nyári menetrendje számos olyan újdonságot kínál Nyíregyházán, amely segíti a nyaralás és a szabadidő tartalmas eltöltését lehetővé tévő programok, helyszínek megközelítését. A társaság felhívja a figyelmet arra is, hogy a megszokott időben történő indulás helyett érdemes tájékozódni a tanszünetben érvényes menetrendről.  

Nyíregyházi helyi járatok

A nyári időszakban, 2024. június 22-től szeptember 1-jéig a Sóstógyógyfürdőre közlekedő 8-as és 55-ös járatok sűrűbben közlekednek, illetve hétvégén 8E jelzéssel gyorsjáratok is indulnak.

Új, 70-es jelzésű autóbusz indult szabad- és munkaszüneti napokon a Sóstói úti kórháztól a Múzeumfalu és a Szódaház utca érintésével, megkönnyítve ezzel a Sóstógyógyfürdő területén található turisztikai célpontok elérését.

Módosult az éjszakai járatok menetrendje, illetve a 900-as járatok a Szódaház utca érintésével közlekednek, ezzel autóbuszos kiszolgálást kaptak a területen található szórakozóhelyek.

A 7, 11, 18, 19 és 24 jelzésű viszonylaton a beérkezett utasészrevételek alapján kisebb menetrend-módosítások léptek életbe, a 11Y jelzésű járatok pedig a nyári tanszünetben nem közlekednek.

A június 22-től életbe lépett módosítások részletei a Volánbusz honlapján érhetők el.

2024. július 1-jétől munkanapokon új, 71 jelzésű autóbusz indult Sóstóhegy belső területének jobb megközelítése érdekében a Sóstói úti kórháztól a Sóstóhegy, Jázmin utca és a Fácán utca érintésével. A járatok a Múzeumfalut és a Szódaház utcát is érintik, így a turisztikai szolgáltatók munkanapokon is elérhetők. Valamennyi 71-es járat a GYEREBUSZ rendszer részeként, igény szerinti járatként közlekedik, azaz csak akkor indulnak el, ha arra igénybejelentés érkezik. Az új 71-es járatról itt, a GYEREBUSZ-ról itt található információ.

Fontos tudni, hogy a nyári tanszünetre jellemző kisebb utasforgalom miatt csökkentett menetrendi kínálat szerint közlekednek a járatok 2024. július 1-jétől augusztus 19-ig munkanapokon a 2, 4, 4Y, 7, 10, 10J, 10Y, 14, 14F, 18, 22 és 44 jelzésű viszonylaton. Ezeknél a járatoknál a megállóhelyi menetrendeken, illetve a honlapon a munkanapokon, illetve a tanszünetben munkanapokon menetrendi részek helyett a Dec. 27-től jan. 5-ig, és júl. 1-jétől aug. 19-ig munkanapon jelzés alatt található menetrendi rész érvényes.

Retró autóbuszok közlekedése

2024. június 22-től szeptember 1-jéig péntekenként 5A és 55 jelzéssel, valamint vasárnaponként 8E jelzéssel retró járat közlekedik Örökösföld és Sóstógyógyfürdő/Jósaváros, illetve a vasútállomás és Sóstógyógyfürdő között. Az Ikarus 280-as – nem alacsony padlós – csuklós autóbuszok normál díjszabással vehetők igénybe. A részletes menetrend a Volánbusz honlapján található.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei helyközi járatok

2024. június 22-től a Volánbusz helyközi járatai is a nyári tanszüneti menetrendnek megfelelően közlekednek. A társaság javasolja a menetrendi keresőoldalak (pl. a MÁV-VOLÁN-csoport integrált útvonaltervezője, az EMMA), illetve a honlapján található menetrendek használatát.

A beérkezett utasészrevételek alapján kisebb menetrend-módosítások is életbe léptek a vármegye helyközi autóbusz-közlekedésében. A részletekről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni. 

Forrás: Volánbusz