Nyári gyermektábor Szigligeten: egy hét felejthetetlen élményekkel, különleges kalandokkal

Idén is több száz diák élvezhette a szigligeti gyermektábort, amelyet a nyíregyházi önkormányzat szervezett. Az alábbiakban bemutatjuk a IV., V. és VI. turnus résztvevõinek saját emlékei alapján készült beszámolóit. A tábor minden fiatal számára életre szóló élményeket jelentett. A gyerekek szívbõl jövõ hálával gondolnak vissza a kísérõ tanárokra, akik vigyáztak rájuk, külön köszönetet mondtak dr. Hudákné Fábián Nórának, a táborvezetõnek, aki minden évben változatos és felejthetetlen programokat szervez számukra. A diákok már most alig várják, hogy jövõre újra visszatérhessenek Szigligetre.

 

Izgalmas programok

A Bem József Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Tagintézménye diákjai július közepén érkeztek meg Szigligetre, ahol a tábori programok azonnal kezdetüket vették fürdõzéssel, röplabdázással, közös játékokkal és beszélgetéssel. A hét során a gyerekek ellátogattak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdõbe, ahol ragyogó napsütésben és jó hangulatban élvezték a kalandos játékokat. A Tapolcai-tavasbarlangot csónakkal fedezték fel. A Malom-tó partján még kacsákat is etettek. Részt vettek a sümegi Történelmi Lovasjátékokon is, ahol a magyar és a mongol lovasok több próbán mérték össze tudásukat. Az utolsó nap fénypontja a Szigligeti vár megmászása és a solymászbemutató volt. A jó idõnek köszönhetõen sokat strandoltak, barnultak, és rengeteg élménnyel tértek haza.

 

Különleges kalandok

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola és a Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézményének diákjai együtt nyaraltak a Szigligeti Gyermeküdülõben. A táborban változatos és izgalmas programok várták õket, köztük a sárvári élményfürdõzés, a Tapolcai-tavasbarlang látogatása, a Szigligeti vár solymászbemutatója, és a Sümegi Vár Történelmi Lovagi Tornája, ami különösen nagy sikert aratott. A színvonalas, látványos lovas bemutatót vastapssal és ujjongással köszönték meg a diákok. A táborozók külön figyelmet fordítottak a környezettudatosságra, a természet védelmére. Az éjszakai túrázást és fürdõzést különösen élvezték, a tábor utolsó estéjét pedig egy emlékezetes záróbulival koronázták meg.

 

Felejthetetlen emlékek

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai idén is együtt táboroztak Szigligeten. A július végi tábor változatos eseményeket kínált, többek között strandolást a Balatonnál, látogatást a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdõbe, a Tapolcai-tavasbarlang felfedezését, valamint részt vettek a sümegi Történelmi Lovasjátékokon. A diákok számára kiemelkedõ élményt jelentett a Szigligeti vár meglátogatása és a solymászbemutató, ahol közelrõl megismerkedhettek a ragadozó madarakkal. Emellett különleges pillanat volt, amikor találkozhattak Gyõrfi Pállal, az Országos Mentõszolgálat szóvivõjével, akivel közös fotók is készültek. A táborozók rengeteg idõt töltöttek a Balaton partján, ahol strandoltak, sportoltak, és gyönyörködtek a mesés balatoni naplementékben. A hét végén egy zenés-beszélgetõs záróbulival búcsúztak el a tábortól, a Balatontól és új barátaiktól.