Mi már tudjuk mit csináljon a gyerek nyáron: június 24-től augusztus 16-ig várják a táborok!
Fotó: Trifonov Éva

Hétfőn elindultak az ingyenes gyermektáborok a nyíregyházi önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében. A szezonban a 27 turnusban összesen 1600 gyermek töltheti kellemesen, hasznosan és biztonságosan a nyárat.

A helyszínek között szerepelnek a jól bevált klasszikusok, mint a múzeumfalu, a Kis Vakond Tábor és a Futurobi Ökojátszóház, valamint az Arany János iskola sport- és úszótábora, illetve a Digitális Tudásközpont informatika- és robotikatábora is elérhető lesz.

„Folyamatosan igyekszünk fejlődni, és már 20 éve kaptunk megbízást az önkormányzattól, amire nagyon büszkék vagyunk. A megszokott Kis Vakond játékokon túl most már a mögöttem látható logikai szintű vetélkedő is zajlik, ahol a gyerekek 4 fős csapatokban oldanak meg feladatokat”

– emelte ki Vasas Zoltán, a Kis Vakond Tábor táborvezetője.

A nyíregyházi lakcímmel rendelkező gyerekek, függetlenül attól, hogy melyik oktatási intézménybe járnak, ingyenesen vehetnek részt egy turnusban a nyár folyamán.

„Most másodszor vagyok itt, három osztálytársammal érkeztünk, csak az egyikük beteg. Kedvenc elfoglaltságaim a csocsó és a pingpong”

mondta el Cserpák Eszter, a Móra Ferenc Általános Iskola tanulója.

Az önkormányzat célja, hogy a helyi gyerekek tartalmas, biztonságos és szórakoztató programokon vehessenek részt a nyári szünet alatt. Jászai Menyhért alpolgármester ismertette a táborokkal kapcsolatos legfontosabb információkat.

„Az önkormányzat évente széles körű témafelületeken hirdeti meg nyári táborait. Jelenleg a múzeumfaluban a Kis Vakond Tábor, az Aranyban a Futurobi Sporttábor, valamint a Digitális Központban a robotika és informatika iránt érdeklődő gyerekek táborai indulnak. Összesen 5 helyszínen zajlanak a táborok, összesen 8 héten át, a kezdő dátum június 24., a zárónap pedig augusztus 16. Fontos kiemelni, hogy néhány táborba még lehet jelentkezni”

– nyilatkozta Jászai Menyhért alpolgármester.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az étkezési költség 10 000 forint, azonban akik év közben kedvezményesen vagy térítésmentesen étkeznek, azok itt is igénybe vehetik ezt a lehetőséget. A sóstói táborokba a VOLÁNBUSZ által indított céljáratokkal utazhatnak a gyerekek.

„Nagyon fontos, hogy Sóstóra a táborok idején két hagyományos útvonalon, azaz a vasútállomásról induló és az örökösföldi megállóhelyeken áthaladó járatokat indítunk reggelente és délután, kifejezetten a táborozók számára. Fontos újítás, hogy ezeken a járatokon menetjeggyel vagy helyi diákjeggyel lehet utazni, és a fogyatékkal élők számára térítésmentes az utazás. Ők természetesen ingyenesen utazhatnak. Emellett örömteli hír, hogy a diákbérletekhez támogatást tudunk nyújtani rászorulók számára, ami nemcsak a táborozás idejére, hanem egész évben elérhető. Ezek a bérletek nemcsak a táborozás idején, hanem az adott hónap bármely napján használhatók a diákok közlekedéséhez”

 – tette hozzá Jászai Menyhért alpolgármester.

Az érdeklődők még jelentkezhetnek a NYÍRVV Kft.-nél a turnusokra. A gyerekek részére egy hét ingyenes, de ha szeretnének még további turnusokban is részt venni, és van szabad hely, önköltségi áron, 35 000 forintért tehetik ezt meg.

Kapcsolódó galéria

Nyári délelőtt a Kisvakond táborban