Nyári táborok, kedvezményes fürdőjegyek és minden, amit az új rádióról tudni lehet!

Nyíregyháza legfontosabb eseményei június 19-én.


A tartalomból:

 Nyíregyháza Önkormányzata 20,4 millió forintos támogatással idén is megszervezte a nyári táborokat az általános iskolás gyermekek számára. Hét helyszínen, összesen 25 turnusban, 1600 kisdiák töltheti színes programokkal a vakáció egy részét.

• Továbbra is várják a nyíregyházi nyugdíjasok regisztrációját az ingyenes úszó- és fürdőjegyre, amelyet az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben használhatnak fel. A program május 29-én indult, eddig közel háromezren vették igénybe a lehetőséget és júliusban is folytatódik.

• Új technológiával működő, a külterületeken az út menti fasorokat gallyazó gépet mutatott be a NYÍRVV Kft. Mandabokorban. A kézi erőnél jóval hatékonyabban, egy emelőgépre felszerelt vágókorongos adapterrel tudják biztonságossá tenni a közlekedést.

• Hétfőtől egy vadonatúj kereskedelmi rádióadó hallható a nyíregyházi éterben. Az egykori nyíregyházi alapítású Retro FM sávján a hét elejétől a Best FM nevű adó hallható. A Retro országos frekvencián működik tovább, új tulajdonossal, budapesti székhellyel szerkesztik az adását. Az új nyíregyházi rádióadó azonban a korábbi csapattal, a régi helyen kezdte meg működését.

• Klasszikus és szórakoztató programokat kínál Szent Iván éjjelére a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény. Szombat este, a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Munkácsy-kiállítás a nagyközönség előtt. De itt lesz Lajkó Félix, Bellus István, a Szívtiproll és a Harlekin Bábszínház is.

• Már sokadszor hibásodott meg a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése. A MÁV szakemberei másfél óra alatt javították ki a hibát. Ilyen esetekben a közlekedők álljanak meg a sín előtt, körültekintően vezessenek.

• A Szpari tréningjén sok fiatal labdarúgó is részt vett.

 

Részletek a Nyíregyházi Televízió híradójában és a városi webportálon, a www.nyiregyhaza.hu-n.