Nyáron is várják a gyerekeket Nyíregyháza bölcsődéiben

Most még hétfőtől péntekig önfeledten játszanak a kisgyerekek a Katica Bölcsődében, de hamarosan ők is nyári szünetre mennek. A Nyíregyházi Gyermekjóléti Központhoz tartozó kilenc bölcsőde két ütemben áll le a nyáron.

 

... de hamarosan vakáció

 

Július 20-ától július 31-éig az Őzike, a Napsugár, a Nefelejcs, a Micimackó, a Katica és a Babaház Bölcsőde zár be. Az ide járó gyerekeket a szünet alatt a Tas utcai Bóbita Bölcsőde fogadja. Augusztus 3-a és 14-e között a Hóvirág, a Bóbita és az Aprajafalva Bölcsőde kicsinyeinek kezdődik meg a vakáció.

További képekért kattintson a fotóra!

Aki ebben az időpontban is szeretné bölcsődébe járatni gyermekét, megteheti, hiszen a Sarkantyú utcai Nefelejcs Bölcsőde gondoskodik augusztus első két hetében a kicsikről. A szolgáltatás így folyamatos marad.

 

Folyamatos az ellátás

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a bölcsődéknek nagyon fontos, hogy minden gyerek ellátást kapjon. Az igazgató hozzátette, a bölcsődei ellátás egy szolgáltatás, ezért tartják jelentősnek azt, hogy az év minden napján tudjanak szolgáltatást nyújtani a gyerekeknek. Így a szülők meg tudják oldani mindennapos dolgaikat, aki pedig dolgozik, az nem esik ki a munka világából.

 

Megállapodás a gyerekek érdekében

 

A szülőknek abban a bölcsődében kell jelezni, hogy igénybe kívánják venni az ügyeletes intézmény szolgáltatásait, amelyikbe a gyermek jár. Az idei évben változás, hogy a bölcsődék megállapodást kötnek a szülőkkel arra az időszakra, amikor az ügyeletes bölcsődében ellátásban részesülnek a gyerekek. Az ügyeletes bölcsődék ugyanazt a napirendet biztosítják a kicsiknek, mint amihez a gondozási évben hozzászoktak. A bölcsődékben a zárva tartás alatt megtörténnek a felújítási, takarítási és fertőtlenítési munkálatok, annak érdekében, hogy augusztus második felétől a megszokott rendben fogadják a kilenc bölcsőde kis gondozottjait.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)