Az esemény helye: Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, 4400. Nyíregyháza, Kiss Ernő utca 8.

Az esemény ideje: 2017. december 20. szerda, 15 óra

 

Az idegen nyelvek oktatására nagy hangsúlyt fektető gimnáziumban már hagyomány, hogy a nyelvtagozatos diákok és tanáraik közösen készülődnek a Karácsonyra. A tanulók a rendezvény előtt közösen díszítik fel az iskolát, amellyel ünnepváró hangulatot teremtenek. A tanárok pedig megvendégelik őket mandarinnal, mogyoróval és karácsonyi punccsal. A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium nyelvtanárai minden évben meglepetéssel is várják a diákokat. Ebben a tanévben lesz műveltségi vetélkedő, vicces megmérettetés, valamint a Nagy Vasváris Karácsonyi Sütivásár is fogadja a konyhában szorgoskodni vágyókat. A programok között az osztályok zenés-táncos, idegen nyelvi műsorokat mutatnak be, felelevenítve a gimnáziumban tanított és tanult nyelveket beszélő népek hagyományait. A délután második felében karaoke-versenyen mutathatják be énektudásukat a vállalkozó szellemű diákok.

A Nyelvi Karácsony célja, hogy az idegen nyelvet tanuló diákok érezzék, hogy egy adott közösség tagjai.

Azt szeretnénk, ha tanulóink nem csupán a tanítási órákon és a kötelező iskolai foglalkozások keretein belül találkoznának egymással, hanem a szabadidejük egy részét is közösen, hasznosan töltenék el.

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban több idegen nyelv közül választhatnak a diákok. Angolul, németül, oroszul és spanyolul tanulhatnak. A belépő évfolyamok kezdő, illetve haladó szinte sajátíthatják el a választott nyelvet. Pedagógusaink nagy hangsúlyt fektetnek a beszédközpontú, sikerélményeken alapuló nyelvoktatásra, aminek köszönhetően tanulóink jelentős része nyelvvizsgával int búcsút érettségi után az intézmények.