Nyert a Szpari Nyírbátorban
Megyei derbit rendeztek a labdarúgó NB-III-ban.

  Pölöskey Péter vállalta a játékot, így a Szpari támadója is pályára léphet Nyírbátorban a megyei derbin. A hazaiaknál több nyíregyházi nevelésű játékos is a kezdőben kapott helyet, és Kovács János is ezer szállal kötődik a Spartacushoz.

Nyírbátor - Nyíregyháza Spartacus 0-3 ( 0-2)

Nyírbátor

Jv: Ducsai József (Demeter, Berényi)

Nyírbátor: Tóth - Pálvölgyi (Pálfi 65.p), Benkő, Ambrusz, Gál, Lipcsei, Fabu, Boros, Soós, Török(Terdik 60.p), Ráti (Bagi 60.p)

vezetőedő: Kovács János

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Jagodics, Rakovic(Ramos 73.p), Törtei (Farkas 41.p) - Zofcák, Abdouraman (Ács 55.p), Rubus, Kostic - Rezes, Pölöskey

vezetőedző: Mátyus János

Szép számban érkeztek nyíregyházi szurkolók a meccsre, az egyik lelátó csak vendég drukkerekkel van tele. A két csapat bajnoki meccsen először találkozik egymással. Az első öt perc nem hozott helyzetet, mezőnyjáték folyt. Rezesé az első lövés, de fölé szállt a labda. A 7. perc viszont meghozta a vezetést, Pölöskey Péter lövése kipattant, Mohamadou Abdouraman viszont jól érkezett, és a kapuba passzolt, 0-1. A gól után is a Szpari maradt támadásban, irányítja a meccset a Nyíregyháza. A 19. percben Kostic lőtt, Tóth fogta a labdát. Kevés volt a helyzet az első félórában, a Nyírbátor részéről Lipcsei lőtt fölé. A másik oldalon Zofcák végzett el szabadrúgást, Tóth kiütötte a labdát az alsó sarok elől. A 32. percben növelte előnyét a Szpari. Egy szabadrúgás után Jagodics Bence fejelte Rezes Lászlóhoz a labdát, aki közelről a kapuba bólintott, 0-2. Pár perccel később ismét Rezes veszélyeztetett, de fölé lőtt. Törtei sérült meg a hajrában, már a bemelegítésnél gondok voltak a combjával, nem tudta folytatni a játékot. Az első félidőben több gól nem esett, a Nyíregyháza vezetett. A második félidő rögtön góllal indult. Zoran Kostic indult meg középen, majd kilőtte az alsó sarkot, 0-3. A 49. percben Pölöskey fejelhetett, de mellé bólintott. Így tett Rezes is, centikkel kerülte el fejese a kaput. A 62. percben Pölöskeyt rántották le a 16-oson belül, elmaradt a büntető. Nagy fölényben játszott a Spartacus a második félidőben, több ígéretes támadást is vezetett a csapat. A 83. percben Zoran Kostic-ot rántották le, 11-es ! A büntetőt a sértett hajtotta végre, de Tóth kiütötte a labdát. A hajrában Pölöskey csavart húsz méterről, Tóth bravúrral szögletre tolta a labdát. A 91. percben Fabu lépett ki, de lövése után elment a labda a kapu előtt. A Szpari megnyerte a találkozót, és továbbra is száz százalékos.

Dankó László