Nyílt nap a Bem iskolában
Nyílt tanítási napon ismerkedhettek meg az óvodások és szüleik a Bem József Általános Iskolában zajló oktató- és nevelőmunkával. Az iskolaválasztók órákat látogathattak és megismerkedhettek azokkal a tanító nénikkel, akik a 2016/17-es tanévben mindennap várják őket az iskolában. A szülők most még választhatnak az intézmények között, a végső döntést áprilisban kell meghozniuk.

A másodikosok angolóráján megtelt a tanterem a Bem József Általános Iskolában. Sokkal több érdeklődő szempár nézett a tanító nénire, mint egy átlagos napon, hiszen óvodások érkeztek látogatóba. Ők a 2016/17-es tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat. Szüleikkel azért vettek részt a tanítási órákon, hogy képet kapjanak arról, milyen az iskolások élete. Környezetismeret-, matematika-, magyar-, testnevelés- és angolórákat nézhettek meg a gyerekek.

Barducz Nóra nagycsoportos óvodás. Édesanyjával és barátnőjével érkezett a Bembe. Azt mondta, tetszett neki a tanítási óra, és már nagyon várja az iskolát.

 

Hagyományos nyílt nap

 

A belvárosi oktatási intézményben már hagyomány, hogy minden évben nyílt tanítási nappal várják az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola igazgatója szerint fontos, hogy lássák a szülők és a gyerekek is, milyen munka folyik az iskola falai között. Az igazgatónő jónak találja azt, hogy lehetőség van arra, hogy a szülők elhozzák a leendő első osztályos gyerekeket. Dr. Baloghné Mester Éva hozzátette, lényeges, hogy szimpatikus legyen a gyerekeknek a tanító néni és az iskola, hiszen idejük jelentős részét töltik majd az intézményben.

 

Több program a döntés előtt

 

Az óvodások eddig már három iskolai programon vehettek részt. Novemberben a népköltészet hetének keretein belül szerveztek nekik iskolai programot, januárban játékos sorversenyen mérhették össze tudásukat, a szülőknek pedig február első napján tartottak tájékoztatót a pedagógusok az intézmény életéről és a lehetőségekről.

Barduczné Nagy Ágnes arról számolt be, kislánya szeptembertől iskolás lesz és tájékozódni szeretne, hogy milyen lehetőségek vannak az iskolákban.

A tervek szerint a 2016/17-es tanévben három első osztály indul a Bem József Általános Iskolában. Az angolt első osztályban heti egy, másodikban kettő, harmadikban és negyedikben heti három órában tanulják majd a gyerekek. A tagozat minden esetben az ötödik osztálytól indul be, magasabb óraszámban onnantól tanulják a nyelvet a kicsik. A szülőknek legközelebb áprilisban lesz feladatuk, amikor a Kormányhivatal napokat jelöl ki a beiratkozásra.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)