Nyíregyháza is a legbringásabb városok között
Az elmúlt néhány évben Magyarország felsorakozott a legnagyobb biciklis nemzetek sorába. Felmérések szerint rendszeres kerékpárhasználatban európai szinten a harmadik helyet foglaljuk el a legendásan sokat kerékpározó hollandok és dánok mögött. Magyarországon a válaszadók 22 százaléka indul minden nap kerékpárral munkába vagy iskolába. A legbringásabb városok TOP10-es listájába Nyíregyháza is bekerült.

Magyarországon a kerékpározás lassan, de biztosan átalakult szabadidős tevékenységből mindennapos közlekedési móddá. Ezt támasztja alá az egyik nagy hazai online piacterének a megdöbbentő adata is, amely szerint Budapest belső kerületeiben húsz év alatt tizenegyszeresére nőtt a biciklis forgalom. A kerékpározás népszerűségének növekedésével természetesen a biciklivásárlások száma is egyre magasabb lett.

Az elmúlt öt év során a legtöbb kerékpárt – nem meglepő módon – Budapesten vásárolták. A fővárost Debrecen és Szeged követi a sorban, ahol az alföldi terepviszonyok miatt is a kerékpározás a legkézenfekvőbb közlekedési mód. A top tízbe sorrendben Pécs, Győr, Miskolc, Székesfehérvár, Tatabánya, Nyíregyháza és Érd került még be.

Nyíregyházán és a környékén a kerékpárosok életét tovább segíti, hogy várhatóan július első felében adják át a Tokajig vezető új bicikliutat.

(Vatera.hu)