Nyíregyháza újból a TOP 10-ben

A miskolci, a kehidakustyáni, a gyulai, a zalakarosi és többek között a hajdúszoboszlói fürdő mellett a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. is bekerült a legnagyobb árbevételű termálfürdőket mutató mezőnybe, ugyanis 2014-ben 958 millió forintos árbevétellel zártak. Úgy, hogy a tavalyi év ráadásul átmeneti évnek számított Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, hiszen az Aquarius fürdő mellett megkezdődött a gyógyászati részleg kialakítása, ami miatt sokáig az élményfürdő is zárva volt.

 

SZAVAZÁS AZ ÉV FÜRDŐJÉRE

 

2015 nyarán először, de hagyományteremtő jelleggel, a Magyar Fürdőszövetség támogatásával, közönségszavazást szervez a termalfurdo.hu, ami most Magyarország legjobb fürdőit keresi. A verseny során közel kétszáz hazai fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – „mérheti össze erejét”. A szavazás célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre. A fürdők három kategóriában indulnak – Az Év Fürdője 2015., Az Év Feltörekvő Fürdője 2015. és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015. A szavazatokat várja a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő, a Fürdőház és a Júlia fürdő is. A játék 2015. június 4. napján 00 óra 00 perctől 2015. szeptember 30. napján 24 óra 00 percig tart. Szavazni a www.azevfurdoje.hu weboldalon lehet.

 

ÉLMÉNYEKET KÍNÁLNAK

 

Biztos sokan lesznek olyanok, akik felkeresik a fenti weboldalt, hogy kattintsanak egyet győzelmünkért, hiszen a kánikulai napok alatt igazi élményt és felfrissülést jelentenek a város fürdői. De nemcsak az egész évben használhatók, hanem a szezonális Parkfürdő és a Tófürdő is várja már a strandolni vágyókat. Mindkettő gyönyörű környezetben kínál szórakozási lehetőséget, nemcsak a hűs habokkal, hanem a nyárra tervezett programokkal is. Június 19-étől már hetente kétszer éjszakai fürdőzésre is van lehetőség. Minden szerdán és pénteken azok is élvezhetik a strandolás örömeit hajnalig, akik nem a kánikulát választják strandolásra. De egész nyáron programokkal várják a fürdőzőket:

SóstóFeszt – július 3-4., Tófürdő Országos Strandfoci Bajnokság – július 16–19., Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedője és Tóparti Bogrács-Party – július 25., SóstóSerFeszt – augusztus 7–9., Sóstó Noise – június 20., július 25., Coca-Cola Strandparty – augusztusban.