Nyíregyházán a válogatott

A hétvégén Ukrajnában rendezték az Európa-liga első fordulóját, és a magyar csapat a harmadik helyen végzett, de szoros meccseken maradt alul. A válogatott argentin kapitánya, Juan Manuel Barrial szerint sokat fejlődött fiatal csapata.

- Úgy gondolom egy jó úton indultunk el, ez látszott az Európa-liga meccseken is, és harcolni fogunk az EB-re kijutásért. Amikor elkezdtük a munkát, ez lehetetlennek tűnt. Nagyon fiatal a csapat, akik teljes odaadással készülnek - mondta a kapitány.

További képekért kattintson a fotóra!

A Magyar Röplabda Szövetség komoly célokat tűzött ki a csapat elé: két év múlva ki kell jutnia a kontinenstornára.

- Szeretnénk, ha 2019-ben, amikor már 24 tagú lesz az Európa-bajnokság, a magyar férfi válogatott is ott lenne. Ez egy nagy követelmény, hiszen utoljára 2001-ben volt ott az EB-n a nemzeti csapat, olyan pedig nagyon rég, 1983-ban volt, hogy mind a férfi, mind a női csapat ott volt a kontinenstornán. Ehhez persze rengeteget kell tenni, mi igyekszünk megteremteni a hátteret a megfelelő munkához – mondta Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

A nyíregyházi torna pénteken kezdődik és vasárnapig tart. A találkozókon nem játszhat a válogatott egyik alapembere, Németh Szabolcs, akinek legutóbb Ukrajnában eltört az ujja. Ő bízik a továbbjutásban.

- Ha azt nézzük, hogy Ukrajnában három meccsből kettőt elveszítettünk, akkor úgy tűnhet, hogy nincs esélyünk, de szoros meccseket vívtunk. Hazai környezetben, ilyen jó körülmények között kivívhatjuk a továbbjutást - mondta Németh Szabolcs játékos.

A magyar csapat pénteken Dániával, szombaton Izraellel, vasárnap pedig Ukrajnával játszik. A tét a döntőbe kerülés, a finálét pedig Dániában rendezik.  

Dankó László
Fotó: Szarka Lajos