Nyíregyházán vendégszerepel az idén 95 éves Eötvös Cirkusz

A világhírű zenebohóc, Eötvös Gábor „Van másik” című produkciójával generációkat kacagtatott meg. Bár őt magát már csak archív felvételen láthatja a nagyérdemű, munkásságát népes családja viszi tovább. A 95 éves cirkuszdinasztia tagjai előadásaikban ötvözik a hagyományos cirkuszi elemeket a modern koreográfiákkal. Az évente megújuló produkciójuk fókuszában idén a legendáké a főszerep. Mary Poppins, Rómeó és Júlia, A Szépség és a Szörnyeteg, valamint a Notre Dame-i toronyőr és Eszmeralda történeteit élvezheti a közönség ezúttal cirkuszi köntösben.

Mint azt Eötvös Lóránt cirkuszigazgató elmondta, a világhírű cirkusz mindezek mellett több mint 70 különféle állattal is színpadra lép, többek között a ritkaságnak számító rosato tigrissel, fehér oroszlánnal, valamint különleges madárfélékkel. Az ötvenfős társulat a műsorában olasz, szlovák, román vendégfellépőket is felvonultat, valamint látványos artistaszámok és az elmaradhatatlan bohóc színesítik a produkciót.

A nagy múltú Eötvös Cirkusz több mint kétórás önfeledt kikapcsolódást ígérő előadásaira a Bujtosi Városligetben vasárnap estig válthatnak jegyet az érdeklődők. Aki pedig elmulasztotta élőben, a Jászai-díjas zenebohóccal, Eötvös Gáborral nosztalgiázhat az NYTV 30, a Nyíregyházi Televízió múltidéző adásával, péntek este 9 óra 25 perces kezdettel, valamint szombaton este fél nyolctól.

Piszár Tünde