Nyíregyházi dzsiu-dzsicusok sikerei a diákolimpián

 Immár második alkalommal Kecelen rendezték meg a Grappling Diákolimpia és Kecel 2017 Bajnokságot, amelyen Halász Dávid idén tizenegy versenyzővel indult.

– Tavaly is hoztunk el érmeket a versenyről, de az idei tényleg fantasztikusan sikerült. Három korosztályban indultak a növendékeim, ketten junior, négyen ifjúsági, öten pedig gyerek kategóriában. A Budapest-bajnokság óta céltudatosan készültünk erre az alkalomra, hiszen a gyerekek és az iskolák körében egyaránt nagy presztízse van a diákolimpiának – árulta el a ZR Team Nyíregyháza edzője, aki azt is elmondta, nagyon színvonalas volt a verseny.

A csapat hajnal öt órakor indult Nyíregyházáról, ami külön kihívás volt, főleg azoknak, akiknek délutánig kellett várniuk. – Az tanítványaim nagy része a mezőny mindkét – NoGi és Gi Grappling – kategóriájában indult, és mindkettőben nagyszerűen szerepelt. Egyet kértem tőlük: a verseny végeztével úgy üljenek le a szőnyegre, hogy mindent kiadtak magukból, amit tudtak. Nekem az a legfontosabb, hogy azzal a tudattal tudjanak lejönni, hogy megtettek mindent. Úgy gondolom, ezzel a hozzáállással lehet fejlődni és tanulni. És ez be is jött, hiszen végezetül nyolc aranyérmet hoztunk el, ebből hárman dupláztak, közülük ketten indulnak is a világbajnokságon – tette hozzá Halász Dávid, aki noha nyárra nem tervez versenyeket, már elkezdte a felkészítést az őszi, Bakuban megrendezendő világbajnokságra.

– Edzőként óriási siker ez számomra, mutatja, hogy jó irányba haladunk. Én sem készítettem még fel világbajnokságra senkit, így számomra is újfajta feladatokat hoz az elkövetkezendő pár hónap. A kezdetektől az volt a célunk, hogy nemzetközi eredményeket is elérjünk. Sokkal tudatosabb munka kezdődik el, amiben az Underground Funkcionális Edzésközpont és Tarnóczy Zalán is segítségünkre lesz, rá fogom bízni a srácok állóképességi és fizikális felkészítését – mondta végezetül a nyíregyházi edző.

A nyíregyházi díjazottak:

Hubicska Gábor: junior 85 kg, Gi Grappling, I. hely, NoGi Grappling, I. hely

Nagy Kitti: junior NoGi Grappling, III. hely

Vanczer Levente: ifjúsági Gi Grappling, II. hely, NoGi Grappling, II. hely

Bánszky Dániel: ifjúsági Gi Grappling, I. hely, NoGi Grappling, I. hely

Bodó Márk, ifjúsági Gi Grappling, II. hely, NoGi Grappling, III. hely

Kálmán Patrik, ifjúsági Gi Grappling, I. hely, NoGi Grappling, I. hely

Téglási Töhötöm, gyermek Gi Grappling, II. hely, NoGi Grappling, I.hely

Pletyák Dávid, Gi Grappling I. hely, NoGi Grappling, II. hely

Kozma Károly, NoGi Grappling, II. hely

Kálmán Zétény NoGi Grappling, IV. hely

Versenyzett még: Daskó Bende

lokal.hu
Fotó: Halász Dávid