Nyíregyházi edző a kéziválogatottnál
Nyíregyházi edzője van a magyar serdülő kézilabda-válogatottnak. Bartha Dénes két évre vállalta a megbízatást, és az ország legtehetségesebb játékosaival foglalkozhat. A cél, hogy egy olyan csapatot hozzon létre, mely sikeres lehet az ifjúsági Európa-bajnokságon.

Bartha Dénes dolgozott már szövetségi edzőként, nem is eredménytelenül. Két évvel ezelőtt a 17 éves fiú korosztállyal megnyerte az olimpiai reménységek versenyét Lengyelországban, majd ez a csapat később az Európa-bajnokságon ezüstérmes lett. Most újabb felkérést kapott a nyíregyházi kézilabdaedző, és néhány nap gondolkodási idő után elvállalta a serdülőválogatott kiválasztását és felkészítését.

Megtiszteltetésnek tartom, hogy ismét gondoltak rám. Két éve Vágó Attilával már dolgoztunk együtt, akkor az 1996-os születésű korosztály munkáját irányítottuk, és egy olyan keretet adtunk át Gyurka Jánosnak, mellyel második helyen végeztek az EB-n. Férfivonalon összesen nyolc szövetségi edző dolgozik a válogatottak mellett, nagyon örülök, hogy én lehetek az egyik – mondta Bartha Dénes.

A kézilabdaedző 30–35 fiatallal dolgozhat együtt, és számos nemzetközi felkészülési tornán irányíthatja majd az együttest. A nemzeti csapatba nyíregyházi származású fiatalok is bekerülhetnek, korábban is több tehetség kézilabdázott a szabolcsi megyeszékhelyen. A szakember pályafutása során számos élvonalbeli, sőt válogatott játékost nevelt már, ők is ott lesznek pénteken a hagyományos öregfiúk tornán, melyet 32. alkalommal rendeznek meg a Zrínyi Ilona Gimnáziumban.

Dankó László