Nyíregyházi lett 2014 védőnője

Chrenkó Zoltán Mihályné 2007 óta védőnő. 2009 óta Nyíregyháza 2. számú körzetében területi védőnőként tevékenykedik. Munkája során eddig mintegy 200 családdal állt kapcsolatban, jelenleg Nyíregyházán 20 kismama gondozását látja el. A kismama várandósságától akár a gyermek iskolakezdéséig végigkíséri a családok életét.

– Mintegy segítő ember vagyok ott a hátuk mögött – mesélte Chrenkó Zoltán Mihályné –, és ez nemcsak arról szól, hogy a kötelező szűrővizsgálatok megtörténnek, amelyeket dokumentálunk, hanem részese vagyok a családok mindennapi életének. Mi nemcsak egy embert, egy kisgyermeket gondozunk, hanem egy egész családot, amelybe a csecsemőtől az anyáig mindenki beletartozik, és az egészséggel kapcsolatos tanácsokon túl akár a párkapcsolati problémákban is segítséget tudunk nyújtani.

Chrenkó Zoltán Mihályné munkájáért a „2014 Védőnője” elismerő címet kapta. Szombaton adta át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a csaladhalo.hu főszerkesztője Budapesten a Családháló-díjakat a gyermekvállalásért, a gyermeknevelésért, a gyermekek egészségéért tevékenykedő szakembereknek, intézményeknek. A nyíregyházi védőnő azért kapta meg a „2014 Védőnője” címet, mert a gyerekek iránt érzett szeretet teljesen átszövi mindennapi életét. Oktató védőnőként rendszeresen átadja tudását, gyakorlati tapasztalatait a védőnő hallgatóknak, és rendezvények szervezésében is aktívan részt vesz.

F. A.