Nyíregyházi rock'n'roll a 2020-as A Dal című műsorban?! Igen! A TORTUGA áll a rajthoz!
Nyíregyházi rock'n'roll a 2020-as A Dal című műsorban?! Igen! A TORTUGA áll a rajthoz!

Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul A Dal című 'dalválasztó-show' kilencedik évada 2020. február elsején a Duna Televízió műsorán. Az is kiderült már, hogy minden eddiginél több, összesen 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója szerint mindez visszaigazolja a műsorkészítők döntését, hogy A Dal 2020 missziója immár az, hogy közvetlenül támogassa a magyar könnyűzenét.

A nyíregyházi Tortuga zenekar rendkívül aktív évet tudhat maga mögött. Új dalokat alkottak, megannyi interjút adtak, szponzorokra találtak – ami jelentős egy zenekar életében, rengeteget turnéztak országhatárokon belül és túl is, videoklipet forgattak, felléptek többek között a Junkies és az Intim Torna Illegál vendégzenekaraként és még sorolhatnánk!

De mégis az év egyik legnagyobb durranása, hogy a Tapsolj és Tátogj! lemezük Mámor tér 3. című dala bejutott A Dal 30 legjobbja közé! Nyíregyházi rock'n'roll is lesz a 2020-as televíziós műsorban!

De ha valaki nem bír addig várni a Tortugára (Tomku Milán, Hegyi Ábel, Kerle Ákos, Dömötör Sanka), lesse meg a srácokat évzáró koncertjükön, hiszen december 30-án este ismét a nyíregyházi Club Hollywood-ban csapnak a húrok közé!

 

Szerző: Rutkai