Nyíregyházi úszósikerek
A Nyíregyházi Sportcentrum úszói a nyári szünetben sem pihennek, folyamatosan megmérettetik magukat az ország uszodáiban. Legutóbb Szurovcsák Ivett ért el szép eredményt a Budapest Bajnokságon.

Az elmúlt héten a magyar bajnokság egyik rangos versenyén, a Budapest Bajnokságon vett részt a Nyíregyházi Sportcentrum úszója, Szurovcsák Ivett. Nyílt kategóriás nemzetközi megmérettetés volt, ahol felnőttek versenyeztek.

 

Válogatottak a medencében

 

Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum Úszó Szakágának vezetője elmondta, ez olyan verseny volt, ahol a magyarok közül Gyurta Dániel, Risztov Éva, Kapás Boglárka is rajthoz állt. Összesen 16 nemzet úszója ugrott vízbe.

További képekért kattintson a fotóra!

Válogatottak is jelen voltak a versenyen. Urbin Tamás hozzátette, igen jól szerepelt ezen a versenyen Szurovcsák Ivett. A felnőtt bajnokságban 100 méteren negyedik volt, most harmadiknak érkezett be, szlovák versenytársa verte meg.

 

A versenyek folytatódnak

 

Az áprilisi felnőtt bajnokságot követően a Budapest Bajnokság volt az egyik fő célja a nyíregyházi úszónak ebben az évben. A nyári időszakban már csak levezető edzéseken vesz részt Ivett, illetve az erőnlétét tartja karban. A többi úszónak viszont most kezdődnek a versenyek. A jövő héten serdülő bajnokságon vesznek részt a Nyíregyházi Sportcentrum úszói Egerben, majd Budapesten lesz a Cápabajnokság, az utolsó megmérettetést, a gyermekbajnokságot pedig Miskolcon rendezik meg. Hosszabb pihenőt augusztusban kapnak a nyíregyházi úszók.

A vezetőedző azt mondta, biztatóak az eredmények. Célként tűzte ki, hogy jövőre, a saját rendezésű világbajnokságon szeretnének ott lenni a Nyíregyházi Sportcentrum úszói.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)