Nyírségi juhtúrós sztrapacska

Ápr 20, 2015
A sztrapacska (szlovákul kapustové halušky, strapačky s kapustou vagy strapačky) szlovák eredetű tésztaétel. A Nyírségben csírásgaluska néven is ismerik, de használatos még a nyögő, nyögvenyelő kifejezés is.

Hozzávalók
1 kg reszelt krumpli (jobb az óburgonya),
annyi liszt, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk,
1 tojás, ízlés szerint só és bors.

Elkészítése
A hozzávalókat összekavarjuk és lobogó sós vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, hideg vízben megöblítjük, és forró zsírral leöntjük, majd sózzuk. Ízesíthetjük túróval, pirított savanyú káposztával, hagymás zsírral.

Forrás

Előző hír
Díjátadóval startolt el a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója Nyíregyházán
Következő hír
Tiszalöki lecsós hal

Kapcsolódó híreink