Nyírszőlősi Juniális

A Napfény leányai varázsoltak napsütést az esős idő ellenére a Nyírszőlősi Juniális résztvevőinek életébe latin dalaikkal. Többek között ők is felléptek az egész napos rendezvényen. Nyírszőlősön már hagyomány, hogy a helyiek a nyarat juniálissal köszöntik. Idén 11. alkalommal gyűlt össze a településrész lakossága abban a Közösségi Parkban, amit a HUMAN-NET Alapítvány jóvoltából még májusban vehettek birtokukba a nyírszőlősiek. Az új park kiváló helyszíne volt a juniálisnak.

 

Igazi családi nap

 

Ágoston Ildikó, a Közművelődési Színtér vezetője azt mondta, a juniális már kinőtte magát egy igazi családi nappá. Elmondta, igyekeztek azt előtérbe helyezni, hogy valóban a kisgyerekes és a többgenerációs családok itt olyan kikapcsolódásra találjanak, ami nem terheli meg a pénztárcájukat.

További képekért kattintson a fotóra!

Ágoston Ildikó hozzátette, itt kis pénztárcával is jól érezhetik magukat a kikapcsolódni vágyók. A Közművelődési Színtér vezetője utalt arra is, hogy gyönyörű környezetben lehetnek a családok, és az anyukáknak akkor sem kell aggódni, ha a gyermek elszalad mellőlük.

 

Mindenki próbára tehette magát

 

A Nyírszőlősi Juniálison a férfiak kispályás labdarúgó-bajnokságon, a hölgyek pedig gasztronómiai versenyen mérhették össze tudásukat. A bográcsokban főtt a gulyás, tárcsán sült a lapcsánka, serpenyőben pedig a gyerekek örömére a palacsinta. Ezekkel egy időben néptánc- és moderntánc-bemutatók, ingyenes arc- és csillámtetoválás, illetve kézműves foglalkozások várták a legkisebbeket. A Nyírszőlősi Juniális az egész családnak biztosított kikapcsolódási lehetőséget.

 

„Minden közösségnek kell egy nap”

 

Jászai Menyhért, önkormányzati képviselő, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta, minden közösségnek szüksége van olyan eseményekre, történésekre, ami a településrész apraját-nagyját összehozza. Hozzátette, a Nyírszőlősi Juniálison közösen csapnak egy jó bulit, és még az eső sem szegi kedvüket.

A szórakoztató és kulturális programokon a gyerekek is jól érezték magukat.

A napot a Veríték Band közreműködésével táncos mulatság zárta.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)