NYTV: színes év végi kínálat
NYTV: színes év végi kínálat

Több műfaj kedvelőinek is tartalmas időtöltést kínál az ünnepre a Nyíregyházi Televízió. A Város-Kép Nonprofit Kft. idén 36 esztendős csatornája koncertekkel és olyan produkciókkal jelentkezik, melyek tévés ősbemutatója az év végi kínálat része.

Szenteste délutánján, a Zelk iskola ünnepi műsorát követően a Városi Karácsonyi Koncertet láthatják fél héttől – sajnos nem az ideit, hiszen az a pandémia miatt elmaradt. A Vetítő című műsor múltidéző ünnepi tartalmakkal jelentkezik, a „Nyírség Karácsony” pedig címéből adódóan is nívós táncprodukciót takar – fél tíztől kezdődik. December 25-én este fél nyolctól a Szent István-díj 2021-es átadóünnepségét nézhetik, majd a Primavera Balett­együttes gálaműsorát. Karácsony második napján (vasárnap) pedig a Szieszta ismétlése után 20.30-tól a Re-Flex Karácsony ígér táncos kikapcsolódást.

Misék és istentiszteletek

A történelmi egyházak közül négy misét, illetve istentiszteletet sugároz felvételről a Nyíregyházi Televízió. A világjárvány idején egyre magasabb szinten épült ki a templomokban is a technikai háttere a szertartások online közvetítésének, s az előzetesen, közösen egyeztetetteknek megfelelően a következő liturgiákat tekinthetik meg az NYTV nézői. December 25-én (szombaton) 11.00-tõl a görögkatolikus, 15.00-tõl az evangélikus, december 26-án (vasárnap) 11.00-tõl a római katolikus, 17.00-tõl a református egyház helyi templomában készült felvételeket láthatják.

Exkluzív produkciókkal

A szilveszteri program délután hattól kezdődik, melyben a múltidézés (a Vetítő című műsorral) szintén fontos szerepet kap, hiszen ismert, népszerű nyíregyházi zenekarok korábbi felvételeiből válogatunk. A Szieszta aktuális adásának vetítése után a 4 for Dance őszi gálaműsorának kivonatát láthatják – exkluzív jelleggel, majd a 2021-es VIDOR összefoglalója következik. Éjjel tizenegytől a Váci Mihály Kulturális Központban nagy sikerrel koncertezett Nagy János és együttese produkciójának helyi tévés premierje indul, majd a himnuszt és a polgármesteri köszöntőt követően Szabó Sándor nótázik hajnalig.

(Részletes, aktuálisan frissülő műsorkínálat a nyiregyhazitv.hu „TV Műsor” menüpontjában.)