Nyugdíjas napok – Külön figyelmet fordítanak a szépkorúakra az élményfürdőben
Fotó: ZPZs

Szeptembertől május végéig, minden hétfőn és csütörtökön rendkívüli kedvezményekkel csábítja az Aquarius Élményfürdő a nyugdíjasokat. A nyíregyházi szépkorúak pedig a lakcímkártyájuk felmutatása után, további kedvezményekre jogosultak – erről adott hírt a nyíregyházi fürdőket üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. November 20-án pedig egy újabb, nyugdíjas szűrőnapot is rendeznek az élményfürdőben. Ezen a napon szinte jelképes összegért lehet majd fürdőzni és számos ingyenes, egészségügyi szűrésen részt venni.  

 

Nyugdíjasok élvezik az októberi indián nyarat az élményfürdő külső medencéjében. Tóth Lajosné azt mondja, amikor meghallotta, hogy kedvezményekkel várják az élményfürdőben, kedvet kapott a fürdőzéshez.

"Mindenképpen előnyös, különösen annak, akinek kevés a nyugdíja! Ez nagyon jó! De egyébként is hová menjek? Ha el akarok menni, én nem itt éltem korábban, hanem Borsodban, el akartam menni egy ilyen fürdőbe, akkor Bogácsra kellett menni, hát 100 kilométer és 100 kilométer vissza, ez meg itt van helyben, úgyhogy helybe jött nekem a fürdő!" 

- mondja Tóth Lajosné, aki 7 éve költözött Borsodból Nyíregyházára.

Albók József két éve nyugdíjas, visszajáró vendég a nyíregyházi élményfürdőben.

"Itt az ember fel tud töltődni, regenerálódik. Jó az ellátás, többfajta medence áll rendelkezésre, akár a kültéri, akár a bentiek, illetve a termál mellett az élményfürdő, nem beszélve a szaunáról, napi négy szauna-szeánsz is van a vendégek számára, igaz, hogy azért külön fizetni kell, de megéri azt hiszem"

– teszi hozzá a nagyhalászi Albók József.

„Külön figyelmet fordítunk a nyugdíjas vendégeinkre!”

Megbecsülik a nyugdíjas vendégeket, erről már a Sóstó-Gyógyfürdők vezérigazgatója beszélt. Szeptember másodikától május végéig a nyugdíjasok minden hétfőn és csütörtökön kedvezményes belépőt válthatnak. A nyíregyházi szépkorúak pedig további kedvezményre jogosultak. Ennek hatására növekszik a nyugdíjasok száma a nyíregyházi élményfürdőben. Nem is csoda, hiszen a gyógyvizes medencék mind a betegségek megelőzésében, mind a kezelésben is fontosak. A fürdők vezetése ezért úgy döntött, megismétlik a tavaszi, nagy sikert aratott szűrőnapot, amikor szinte jelképes összegért lehetett jegyet váltani a nyugdíjasoknak az élményfürdőbe és számos ingyenes szűrésen vehettek részt.       

"Olyan jól sikerült, hogy ez most megismételjük november 20-án és tervezzük is, hogy minden évben tavasszal és ősszel tartunk egy ilyen alkalmat, aminek egyébként az is a tartalma, célja, hogy itt azokkal a vendégekkel is megismertessük a fürdőt a szűrések keretén belül, akik korábban még nem jártak nálunk. Megismerjék és megkedveljék a fürdőt és visszatérjenek utána, és nyilván a másik célja az, hogy aki ilyen szűrővizsgálatokon szeretne részt venni, azt itt megteheti"

– fejtette ki Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Életmód-tanácsadás, érvizsgálat, vércukor- és vérnyomásmérés, és gyógytornászok is várják majd november 20-án a nyugdíjasokat. Addig pedig érdemes észben tartani, hogy ha hétfő, vagy éppen csütörtök, akkor kedvezményes belépőkkel várják a nyugdíjasokat az Aquarius Élményfürdőben egészen május végéig.