Nyugdíjasok vetélkedtek – 250 jelentkező a színpadon

 

Az ötödik év az első jubileum a Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud? nyíregyházi történetében. Az idősek érdeklődése folyamatos a bemutatkozási lehetőség iránt, idén a 250 fellépő közel 50 produkcióval lépett színpadra. Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára örömmel újságolta, hogy az idősek aktivitása figyelemre méltó a városi rendezvényeken, akár sportos vagy kulturális programokról legyen szó. A Ki Mit Tud?-okon pedig olyan produkciókat mutatnak be, amelyek más színpadokon is megállnák a helyüket.

 

A rendezvény túlmutat a klubéleten

 

A résztvevők vers, próza, szólóének, kórus, hangszer és tánc kategóriában mutathatták meg tudásukat. A nyugdíjasok városi kulturális seregszemléjét minden évben közösen rendezi az Idősügyi Tanács és az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


Petneházyné Bugán Magdolna igazgató elmondta, Nyíregyházán 64 nyugdíjas klub működik, de a Ki Mit Tud? nyitott, itt azok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, akik nem élnek klubszerű életet.

 

Közösség és verseny

 

A Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud? résztvevőit a díjkiosztón dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy közösséget találjanak maguknak a nyugdíjasok, a versengésben pedig megfiatalodnak, ezért is jó rendezvény ez a Ki mit tud?

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


A vetélkedő legjobbjait minden kategóriában díjazták, az idősek Ki Mit Tud?-ját a jövő évben is megrendezik Nyíregyházán.

 

Szoboszlai Tibor